Κομοτηνή: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς

Με επιτυχία και ικανοποιητική συμμετοχή στέφθηκε η προσπάθεια συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς της Λάρισας, των Τρικάλων, του Τυρνάβου και της Ελασσόνας από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής, τον Σύλλογο Γυναικών Ροδόπης και τον Σύλλογο Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης.

Κομοτηνή: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς

«Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών εξακολουθούν να μένουν σε κοντέινερ δεν έχουν ζεστό νερό, θέρμανση και άλλα που στην εποχή μας είναι απαραίτητα για να ζήσουν. Πέρα από την αλληλεγγύη μας που θέλαμε να δείξουμε, θέλαμε και να τονίσουμε την ανάγκη η Κυβέρνηση εδώ και τώρα να προχωρήσει σε ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης αυτών των ανθρώπων» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (5-4-2021) η κα Αμαλία Κασαπαντωνίου, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

«Ακόμη και τα 600 ευρώ για την κάλυψη των πρώτων αναγκών μαθαίνουμε ότι δεν τα πήρανε οι σεισμοπαθείς στο σύνολό τους. Εδώ και ένα μήνα μετά τους σεισμούς δεν είχαν δοθεί. Υπάρχει ανάγκη και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας δεν έχουν γίνει. Δεν γίνεται τον 21ο αιώνα να κινδυνεύουν άνθρωποι, να χάνονται ζωές και περιουσίες, να ξεσπιτώνονται οικογένειες με την πρώτη πλημμύρα και τον πρώτο σεισμό» δήλωσε υποστηρίζοντας ότι «Και αυτή η Κυβέρνηση και οι προηγούμενες όλα τα “ρίχνουν” στην κλιματική αλλαγή και στα καιρικά φαινόμενα, ενώ ο υπεύθυνος είναι η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων που επιλέγουν να δίνουν χρήματα στους μεγαλοεπιχειρηματίες και όχι για να φτιαχτούν, έργα ώστε να θωρακιστεί η δική μας ζωή».

Καταλήγοντας τόνισε για μια ακόμη φορά ότι: «Και στην περιοχή μας άνθρωποι έχασαν ζωικό κεφάλαιο και είδαν να καταστρέφονται τα σπίτια τους από τις πλημμύρες που είχαν συμβεί”. Οπότε, όπως κατέληξε, “είναι μεγάλη ανάγκη να διεκδικήσουμε αυτά τα έργα για τη ζωή μας».
Αμαλία Κασαπαντωνίου, μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος