Κομοτηνή: Συχνά τα περιστατικά με ασθενείς μικρά παιδιά λόγω ιώσεων στα παιδιατρικά ιατρεία

Συνεχίζεται η «ροή» ασθενών μικρής ηλικίας προς τα παιδιατρικά ιατρεία και τις δημόσιες δομές υγείας της Ροδόπης. Περισσότερα από πέντε σε κάθε ένα από τα δεκαπέντε ιδιωτικά παιδ-ιατρεία της Κομοτηνής, περισσότερα από τριάντα (30) περιστατικά συνολικά στο “Σισμανόγλειο” Νοσοκομείο.

Η μη χρήση μάσκας και ο συγχρωτισμός – συνωστισμός στις σχολικές μονάδες είχε ως αποτέλεσμα την εντυπωσιακή αύξηση, σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια, των ιώσεων.

«Πρόκειται για λοιμώξεις ιογενείς του ανωτέρου αναπνευστικού κατά 70 με 80% επί του συνόλου των περιστατικών, που φθάνουν στα ιατρεία μας» σημειώνουν παιδίατροι της Ροδόπης και μιλούν για περιστατικά ιώσεων που ταλαιπωρούν με τα χαρακτηριστικά τους: ρινική καταρροή, βήχας, ιός της γρίπης, στρεπτόκοκκος, αμυγδαλίτιδες κ.α.

Οι εποχιακές λοιμώξεις έκαναν για τα καλά την εμφάνισή τους και μόλις κρύωσε ο καιρός τα παιδιά αρρώστησαν με τους γονείς να είναι σε αναστάτωση και τους δασκάλους σε αρκετές περιπτώσεις με το ένα τρίτο των μαθητών στα σπίτια τους. Σύμφωνα με δηλώσεις ιατρών στο www.ertnews.gr η παρατεταμένη αύξηση των ιώσεων που αγγίζει τη νηπιακή και την σχολική ηλικία έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τις γριπώδεις συνδρομές και τον ήπιο βήχα, σε αρκετές περιπτώσεις τις γαστρεντερίτιδες, τις πνευμονίες και τις γριπώδεις ιώσεις. «Πρόκειται για λοιμώξεις ιογενείς του ανωτέρου αναπνευστικού » σημειώνουν μιλώντας στο www.ertnews.gr και προσθέτουν παιδίατροι της Κομοτηνής ότι η μη χρήση μάσκας είναι καθοριστική αιτία της αύξησης αυτής. «Λόγω της χρήσης της μάσκας το προηγούμενο χρονικό διάστημα το ανοσοποιητικό τους ήταν υπό ύφεση με αποτέλεσμα ιώσεις, βήχας, γρίπες και πονόλαιμος κάτι που φαίνεται τώρα που δεν την φορούν».
«Καθοριστικός ο ρόλος του εμβολιασμού και της πιστής τήρησης του εμβολιαστικού προγράμματος των παιδιών τους» τονίζουν ζητώντας νοσοκομειακοί ιατροί και ιδιώτες παιδίατροι από τους γονείς να μην αμελούν τα ραντεβού τους αυτά, κάτι, που όπως λένε, έγινε την περίοδο της πανδημίας με αποτέλεσμα να προσέρχονται ανεμβολίαστοι οι μικροί ασθενείς τους στα ιατρεία.

Όσον αφορά στη συμβουλή που σπεύδουν να δώσουν; «Να προσέχουν τη διατροφή τους, να γίνεται αντιπυρετικός έλεγχος σε τακτά χρονικά διαστήματα και να καταναλώνουν πολλά υγρά και φρούτα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος