Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος διοργανώνει, στο πλαίσιο της 27ης Δ.Ε. AGROTICA, τη 2η ετήσια ημερίδα για την Ποιότητα του Ελληνικού Βαμβακιού με θέμα: «ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΗΣ ΒΑΜΒΑΚΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ», σήμερα στις 16.00 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Γερμανός» (Δ.Ε. AGROTICA, Περίπτερο 8, Αίθουσα Α, 2ος όροφος).

Στόχος να δοθεί αξία στην βαμβακοκαλλιέργεια
«Αυτό το ραντεβού της Θράκης είναι μέρος της επικοινωνίας με όλους τους εμπλεκόμενους προκειμένου να γίνουν γνωστές οι δραστηριότητες της Διεπαγγελματικής οργάνωσης Βάμβακος» δήλωσε αναφερόμενος στην συνάντηση της Αλεξανδρούπολης. Το θέμα μας είναι πώς θα προσδώσουμε αξία στην βαμβακοκαλλιέργεια εναρμονισμένοι με ό,τι ισχύει διεθνώς. Ήδη έχουμε μείνει πίσω στις εξελίξεις και πρέπει να ακολουθήσουμε κι εμείς.»
Περισσότεροι από 10.000 οι βαμβακοκαλλιεργητές στη Θράκη
Πάνω από 10.000 είναι οι βαμβακοκαλλιεργητές στη Θράκη. Το 1/4 των στρεμμάτων της χώρας με βαμβάκι καλλιεργείται στη Θράκη. Το 25% του βαμβακιού στη χώρα μας καλλιεργείται στη Θράκη. 2,5 εκ. στρέμματα βαμβάκι καλλιεργούνται στη χώρα εκ των οποίων τα 650.000 καλλιεργούνται στη Θράκη, κυρίως στους Νομούς Ροδόπης και Έβρου. Το βαρύ κόστος της καλλιέργειας ανάγκασε παραγωγούς της Λάρισας να απαξιώσουν την καλλιέργεια και να την μειώσουν. Έτσι η καλλιέργεια «μεταφέρθηκε» πιο Βόρεια κι έτσι έχουμε το Νομο Καρδίτσας να είναι στην πρώτη θέση της καλλιέργειας – παραγωγής και να ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Ροδόπη και στην τρίτη θέση ο Έβρος. «Το κόστος είναι μεγάλο και η μονοκαλλιέργεια δημιουργεί πολλά προβλήματα.» ανέφερε ο κος Κουρκούτας.
Αφύπνιση της βαμβακοκαλλιέργειας
Γίνεται μια πολύ σοβαρή προσπάθεια, από όλους όσοι εμπλέκονται να αφυπνίσουμε την βαμβακοκαλλιέργεια για να είναι κερδοφόρα, πιο φιλική στο περιβάλλον, με μικρότερο κόστος. Να αυξήσουμε τη συνεισφορά της στην οικονομία των Ελληνικών Νοικοκυριών, όπου αυτή παράγεται. «Οι φίλοι αγρότες είναι καλό να ενημερωθούν και να μην στέκονται μόνο στη δυσπιστία.» καταλήγει ο κος Κουρκούτας.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος