Κομοτηνή: Στροφή στα παραδοσιακά κρεοπωλεία

Array

Ο Βασίλης Ιωαννίδης είναι κρεοπώλης στην δημοτική αγορά της Κομοτηνής. Εκεί παρατηρεί κάποιες από τις συνήθειες των ανθρώπων να αλλάζουν και κάποιες άλλες να παραμένουν σταθερές. Με ικανοποίηση διαπίστωσε ότι την φετινή εορταστική περίοδο ο χώρος του “κινήθηκε” καλύτερα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

«Ο κόσμος εμπιστεύτηκε τον κρεοπώλη και τον μανάβη που γνωρίζει» δηλώνει στην ΕΡΤ Κομοτηνής και σημειώνει πως οι αγορές του μπορεί να ήταν μετρημένες, αλλά άδειο το σπίτι τους και το τραπέζι τους οι κάτοικοι της περιοχής δεν το άφησαν. Σε αντίθεση με τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά η αγορά κρέατος κινήθηκε κάπως πιο υποτονικά. «Δεν ήταν αναμενόμενο, αλλά φαίνεται πως ο κόσμος έκανε τις αγορές του για όλη την εορταστική περίοδο» σημειώνει.


“Το πρόσωπο πάντα μετράει”

Αυτό που τον παρηγορεί, όπως χαρακτηριστικά λέει, είναι ότι άρχισε να «σβήνει» το θέμα των αγορών στην γειτονική Βουλγαρία, τουλάχιστον στον δικό του χώρο. «Τα πρώτα χρόνια ήταν ένα «αγκάθι» για μας αυτό. Ευτυχώς, όμως, κατάλαβαν ότι τα λεφτά φεύγουν και δεν ξαναγυρνάν στον τόπο μας, οπότε επέστρεψε πίσω, στον γνώριμο κρεοπώλη, στον γείτονα του, στον μανάβη, στους ανθρώπους που ξέρει και τους βρίσκει εδώ.»
Κάτι άλλο που επίσης παρατηρεί ο νεαρός κρεοπώλης είναι ότι σιγά –σιγά και τα μεγάλα supermarket δεν έλκουν όπως παλιά «προτιμούν να αγοράσουν από αυτούς που γνωρίζουν. Να βοηθήσουν δηλαδή για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε. Το πρόσωπο πάντα μετράει. Τα προηγούμενα χρόνια σαν να το είχε ξεχάσει. Κατάλαβε ακόμη ότι η φθήνια τρώει τον παρά. Σαν να «πλανεύτηκε» από τα μεγάλα. Τώρα άρχισε να προσέχει τα λεφτά στην τσέπη του. Να επιλέγει την ποιότητα και να εκτιμάει τον άνθρωπο δίπλα του, που θα του πει μια καλή κουβέντα, που θα τον χαιρετήσει στο δρόμο, που τα χρήματα που θα δώσει σε εκείνον θα γυρίσουν πάλι πίσω σ’ αυτόν.» δηλώνει.

“Να δούμε τον άνθρωπο δίπλα μας “
Ο Κομοτηναίος κρεοπώλης σπεύδει να ευχηθεί το 2018 να «δούμε τον άνθρωπο δίπλα μας γιατί πολυκαταστήματα και μεγάλα κεφάλαια πάντα θα υπάρχουν και πάντα δεν θα μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε, σημασία έχει να βγαίνεις έξω και να βλέπεις χαρούμενο κόσμο, όχι σκυθρωπούς, όχι με κατεβασμένα τα κεφάλια, να είναι χαρούμενοι, να εργάζονται και να προχωράμε όλοι μαζί.»
Φώτο: Βασίλης Ιωαννίδης Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος