Κομοτηνή: Στους ρυθμούς του καλοκαιριού και της έλευσης των ντόπιων στο εξωτερικό η αγορά

Για μια αγορά, που κινείται «σχετικά καλά» αλλά «όχι σαν τις παλιές καλές χρονιές» μιλούν στο www.ertnews.gr έμποροι κι επαγγελματίες της Κομοτηνής. Δύο μήνες στους ρυθμούς του καλοκαιριού, αλλά και της έλευσης των ντόπιων μεταναστών, των εργαζόμενων δηλαδή σε χώρες του εξωτερικού.

«Είναι αυτοί που κινούν την τοπική οικονομία το καλοκαίρι μαζί με τους κλασσικούς μας πελάτες» δηλώνουν, αλλά παρατηρούν να είναι επηρεασμένοι το ίδιο από την ενεργειακή κρίση και τις πιέσεις της εποχής. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς, όπως λένε, δεν θα έρθουν φέτος για διακοπές. «Ήδη είναι ορατός ο μειωμένος αριθμός αφίξεων» σημειώνουν.
Από το 1985 με δικό του κατάστημα στο κέντρο της πόλης ο κος Ηλίας. «37 χρόνια αγωνίας και καθημερινού αγώνα» όπως λέει. «Τον τελευταίο καιρό ανοίγουμε πάντα με την σκέψη αν θα καταφέρουμε να βγάλουμε τα έξοδά μας» εκμυστηρεύεται και μιλά για τις αλλαγές στην καταναλωτική συμπεριφορά του κόσμου. «Πολύς κόσμος λόγω της πανδημίας είχε να βγει πολύ καιρό στην αγορά. Έρχονται από οικισμούς της Ροδόπης και μας λένε “έχω να βγω δύο χρόνια στην αγορά”» αναφέρει, ευχόμενος όλη αυτή η αγωνία της υγειονομικής κρίσης να αφεθεί πίσω.
Παραδοσιακά η αγορά της Κομοτηνής στηρίζονταν στον αγροτικό κόσμο. Και από εκεί, όμως, όπως λένε έμποροι στο χώρο της ένδυσης και της υπόδησης, δεν παίρνουν τον τελευταίο καιρό μεγάλη βοήθεια. «Επικρατεί και στον αγροτικό κόσμο αβεβαιότητα» σημειώνουν και μιλούν για “κουμπωμένους” αγρότες».
Ασκούν κριτική στον χώρο της Ενημέρωσης «φοβίζουν τον κόσμο» τονίζουν ευχόμενοι παράλληλα να «τα πάμε καλύτερα από ό,τι μας λένε τα ΜΜΕ», αν και, όπως παραδέχονται, «είναι δύσκολο να κάνει κανείς πρόβλεψη ακόμη και για το δίμηνο που ακολουθεί» προσθέτοντας μάλιστα πως η αγωνία όλων είναι «να βγάλουν τα έξοδα λειτουργίας» και «τις υποχρεώσεις του μήνα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος