Κομοτηνή: Στους Ναούς με μάσκα, προσευχές και μέτρα

Προσέρχονται στους Ναούς οι περισσότεροι φορώντας μάσκα.  Ανάβουν τα κεριά τους, προσκυνούν τα εικονίσματα και στέκονται στο αγαπημένο τους στασίδι κρατώντας τις αποστάσεις. Υπάρχουν και κάποιοι που δεν χρησιμοποιούν μάσκα. «Τι να πεις;» σχολιάζει η κα Δήμητρα, που σπάνια λείπει από τις λειτουργίες. Εκείνη φορά τη μάσκα της και απολυμαίνει τα χέρια της μπαίνοντας και βγαίνοντας.

Κομοτηνή: Στους Ναούς με μάσκα, προσευχές και μέτρα
Ο κος Γιάννης πάντα με μάσκα προσερχόμενος στο Ναό της γειτονιάς του

Επί ποδός οι ιερείς προσπαθούν να συνετίσουν τους αμελείς προτρέποντας για τη χρήση μάσκας. «Όταν είμαστε μέσα στο Ναό δεν κινδυνεύουμε πάτερ» σχολιάζουν κάποιοι  και κάθονται στο αγαπημένο τους στασίδι. «Οι δυο λειτουργίες στην τέλεση των χαιρετισμών με ώρα έναρξης στις πέντε και στις επτά το απόγευμα βοηθούν πολύ. Εγώ και η φιλενάδα μου ερχόμαστε στις πέντε για να αποφύγουμε πολύ πολύ τον κόσμο» μας είπε η κα Δώρα.
Όσον αφορά στο περιεχόμενο των προσευχών τους; Η κα Ευστρατία είναι αποκαλυπτική: «Υγεία» απαντά «υγεία για εμάς και για όλο τον κόσμο». Να που το πολυτιμότερο αγαθό, η υγεία, η ίδια η ζωή επανεκτιμήθηκε την εποχή του κορονοϊού…

Κατά την αποχώρησή μας συναντήσαμε τον κο  Γιάννη, με μάσκα και εκείνος, αλλά χωρίς να φοβάται όπως λέει μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες». «Όχι δεν το πήρα αψήφιστα. Ίσα – ίσα θα έλεγα πως είμαι πολύ προσεκτικός, αλλά δεν φοβάμαι» δήλωσε πριν ανέβει τα σκαλιά του συνοικιακού Ναού του.
Πώς λειτουργούν οι Ναοί- Τι ανακοίνωσε η κυβέρνηση
Κομοτηνή: Στους Ναούς με μάσκα, προσευχές και μέτραΝα σημειωθεί τέλος ότι από την κυβέρνηση σχετικά με την λειτουργία στον καθεδρικό ναό εκάστου δήμου  ανακοινώθηκε ότι η αναλογία θα είναι αυτή του  ενός πιστού ανά 25 τμ και με όριο τους 20 πιστούς και με υποχρεωτική χρήση της μάσκας, καθώς και υποχρεωτικό testing με ευθύνη της οικείας ιεράς μητροπόλεως σε ιερείς και ψάλτες.
Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος