Κομοτηνή: Στους 23 οι ασθενείς με κορονοϊό στην Κλινική Covid του “Σισμανόγλειου”

23 ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται στη Μονάδα Covid του Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο», περιπτώσεις οι οποίες από τους γιατρούς θεωρούνται «βαριά περιστατικά».

Όπως είπε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (18-11-2021) ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής, ο κος Γιώργος Πατλάκας, σχεδόν όλοι είναι ανεμβολίαστοι. Το 15% μόνο των ασθενών με Covid είναι εμβολιασμένο και είναι εκείνοι, που περνούν τη νόσο πιο ελαφριά.

«Το ευχάριστο είναι ότι τα εμβολιαστικά κέντρα τώρα είναι σχεδόν γεμάτα, ραντεβού κλείνει κανείς σήμερα για να εμβολιαστεί στις αρχές Δεκεμβρίου. Εκεί που πριν λίγο καιρό δεν υπήρχε ζήτηση» ανέφερε ο κος Πατλάκας σημειώνοντας πως: «Δεν υπάρχουν άλλες λύσεις, τα ανεμβολίαστα περιστατικά επιδεινώνονται γρήγορα και καταλήγουν στις ΜΕΘ. Οι εμβολιασμένοι περνούν ήπια τη νόσο, δεν εισάγονται στις ΜΕΘ, οι ανεμβολίαστοι είναι περισσότεροι, είναι πάνω από 80%. Συνήθως μεγάλης ηλικίας άτομα, χωρίς να λείπουν και τα άτομα μέσης ηλικίας, 40 – 50 ετών. Αυτοί που νοσούν είναι οι μεγαλύτερες ηλικίες».

Όσον αφορά στην ενίσχυση της Μονάδας; Όπως ανέφερε ο κος Πατλάκας δύο γιατροί απομακρύνθηκαν από την Μονάδα λόγω μη εμβολιασμού. Για τον ίδιο λόγο έφυγαν 40 νοσηλευτές. «Είναι σημαντικά τα νούμερα, την περίοδο αυτή για όλα τα νοσοκομεία, πανελλαδικά είναι 6-7.000 άτομα, δεν είναι λίγα και μάλιστα σε μια τέτοια περίοδο που ψάχνουμε τώρα να βρούμε γιατρούς και νοσηλευτές να επανδρώσουμε τις Μονάδες» σημείωσε προσθέτοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι ιδιαίτερο στην Κλινική Covid με τις εφημερίες και τη δουλειά, να «βγαίνει», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. «Υπάρχουν νοσοκομεία, όμως, που έχουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα και δεν καταφέρνουν να ανταπεξέλθουν» σημείωσε με νόημα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος