Κομοτηνή: Στον Ευρωπαϊκό Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης θα συμμετέχει αντιπρύτανης του ΔΠΘ

Ο νέος τρόπος εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο, σε δύο Φάσεις και η Βάση που θα πρέπει να αποφασίσουν τα Τμήματα είναι θέματα τα οποία αυτόν τον καιρό συζητιούνται όλο και πιο συχνά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με αφορμή τις αλλαγές που φέρει στο χώρο της Εκπαίδευσης  το προς ψήφιση Νομοσχέδιο.

Κομοτηνή: Στον Ευρωπαϊκό Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης θα συμμετέχει αντιπρύτανης του ΔΠΘ
Η κα Ζωή Γαβριηλίδου, αντιπρύτανης στο ΔΠΘ

«Η Βάση θα έχει κάποιο όριο, θα μπορεί να είναι 20% πάνω ή 20% κάτω από το μέσο όρο της βαθμολογίας των μαθητών που έγραψαν στο συγκεκριμένο πεδίο» δήλωσε η αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας κα Ζωή Γαβριηλίδου. «Έχουμε αναζητήσει τα στοιχεία της τελευταίας τριετίας και έχουμε κάνει διάφορες προβολές μέσω της Μονάδας Διασφάλισης της Ποιότητας του Ιδρύματος» σημείωσε  η κα αντιπρύτανης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή “Καθημερινές Ιστορίες”.

Παράλληλα, σημείωσε ότι έχουν ήδη στείλει αυτά τα στοιχεία στα Τμήματα να τα επεξεργαστούν και να αρχίσουν σιγά –σιγά να σκέφτονται ποιά θα ήταν η ιδανική βάση ώστε και να διασφαλίσουν την ποιότητα στους εισερχόμενους φοιτητές, αλλά και να μην μείνουν χωρίς φοιτητές. «Πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα σ’ αυτά τα δύο» επεσήμανε.

Αναφερόμενη στο Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο τόνισε ότι: «Τα ΑΕΙ είναι καλά. Αυτό αποδεικνύεται όχι μόνο από τις Λίστες Κατάταξης που είναι στα 1.000 πρώτα μεταξύ 30.000 Ιδρυμάτων και μερικά μάλιστα πολύ ψηλά στις κατατάξεις αυτές. Φαίνεται και από το Τμήμα των Δημοσιεύσεων των μελών ΔΕΠ». Όπως τόνισε η κα Γαβριηλίδου επίσης, με πενιχρά μέσα και σε δύσκολες συνθήκες, ανταγωνίζονται καθηγητές που έχουν πολλά εκατομμύρια ευρώ στη διάθεσή τους για έρευνα. «Και το Δ.Π.Θ. επίσης βρίσκεται πολύ υψηλά  σε αυτές τις λίστες».

Η κα Γαβριηλίδου θα είναι μια από τις τρεις συντονίστριες του έργου στην ομάδα Εργασίας του EUA Learning and Teaching Thematic που θα συμμετέχει στις συζητήσεις στον Ευρωπαϊκό Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης. “Αυτό σημαίνει ότι γίνεται σημαντική δουλειά στο ΔΠΘ, χαίρομαι γιατί δίνεται η δυνατότητα να φανεί το ΔΠΘ και από αυτό το μετερίζι» κατέληξε κα αντιπρύτανης.
Φώτο: Ζωή Γαβριηλίδου ρεπορτάζ κείμενο φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος