Κομοτηνή: Στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γερμανίας ο Γ. Αγαλιανός

Για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γερμανίας προετοιμάζεται ο αθλητής του Ζίου Ζίτσου Γιώργος Αγαλιανός. Μαθητής του Πάρι Μαρινέλλη και του Αθλητικού Συλλόγου Budo Academy Fighters ο Γιώργος από τα παιδικά του χρόνια κατάφερε και έφτασε σε υψηλά επίπεδα σε ένα άκρως απαιτητικό άθλημα. «Για μένα είναι παιχνίδι» σημείωσε σήμερα Δευτέρα 14 Ιουνίου στην ΕΡΤ Κομοτηνής μιλώντας ζωντανά στο στούντιο καλεσμένος της εκπομπής «Καθημερινές Ιστορίες», προσθέτοντας ότι απολαμβάνει κάθε στιγμή της προετοιμασίας του.

Κομοτηνή: Στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γερμανίας ο Γ. ΑγαλιανόςΣτα 25 του έτη, εργαζόμενος ως σερβιτόρος και απόφοιτος του ΤΕΙ Σερρών. «Ένα πολύπλοκο άθλημα το Ζίου Ζίτσου, αποτελείται από το καράτε, το τζούντο και το μπραζίλιαν ζίου ζίτσου. Είναι παιχνίδι, είναι διασκέδαση. Ξεκίνησα έξι ετών και 19 χρόνια τώρα συμμετέχω συνεχώς», σημείωσε ο πρωταθλητής.

Στις 8 με 10 Ιουλίου θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ρίσκο μεγάλο η συμμετοχή του μας είπε λόγω τραυματισμού. «Θα ήταν ωστόσο μια καλή προετοιμασία για δούμε και το επίπεδό μας», τόνισε ο αθλητής της Κομοτηνής, ο οποίος στο Πανευρωπαϊκό θα είναι η μοναδική συμμετοχή από όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Ηρεμία, πραότητα, ελεγχόμενοι ρυθμοί χαρακτηρίζουν τις κουβέντες του. «Σίγουρα το κάθε άθλημα σου δίνει το ήθος, την ηρεμία και ό,τι άλλο έχει να σου προσφέρει με τον δικό του τρόπο» είπε προσθέτοντας «πέντε μέρες την ημέρα είμαι στο προπονητήριο. Με βοηθάει να ξεφεύγω , ξεδίνω, εργάζομαι και ως σερβιτόρος παράλληλα όλα αυτά με βοηθούν».

Η δουλειά του, όπως είπε, είναι απαραίτητη για την κάλυψη των μικροεξόδων του. «Ούτε δημόσιο, ούτε ιδιωτικοί φορείς στηρίζουν. Όλα τα έξοδα συμμετοχής είναι δικά μας. Τα έξοδα πάρα πολλά, οπότε κάνω προσπάθεια να βρω χορηγούς. Η Ρωσία, η Γερμανία είναι πολύ δυνατές στον χώρο μας και δε σταμάτησαν να κάνουν προπονήσεις εν μέσω Covid -εμείς ήμασταν σε αδράνεια και αυτό είναι πολύ βασικό», δήλωσε μην κρύβοντας την αγωνία του.

Η προετοιμασία του ξεκίνησε τον Φεβρουάριο με δική του θέληση και συνεχίζει έχοντας να αντιμετωπίσει και ένα μικρό τραυματισμό. «Φοβάμαι μη φανεί η απραξία» εκμυστηρεύτηκε. Ωστόσο, μας άφησε σίγουρους ότι θα δώσει και σε αυτή τη διοργάνωση τον καλύτερο του εαυτό προβάλλοντας την Κομοτηνή, την Βόρειο Ελλάδα με τον καλύτερο τρόπο.
Ακούστε εδώ:

συνέντευξη-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος