Κομοτηνή: Στο Αμπού Ντάμπι για σπουδές και δουλειά

Array

Η Σαβίνα Λουτατίδου, το 2013 βρέθηκε στο Αμπού Ντάμπι, στην Πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για τις ανάγκες των σπουδών της. Αφού ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό της συνέχισε να ζει εκεί και να εργάζεται εκεί, μακριά από τη Θράκη, ως ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο. «Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία. Οι ευκαιρίες που μου δόθηκαν ήταν εξαιρετικές.

Το καλύτερο από όλα ήταν ότι έμαθα πώς είναι να συν υπάρχεις με ανθρώπους από όλο τον κόσμο» δηλώνει στην Κομοτηνή πια σημειώνοντας με νόημα πως άλλαξε η στάση της σε πολλά θέματα. Σε θέματα όπως η ζωή στο εξωτερικό και η συνεργασία με ανθρώπους οι οποίοι έχουν διαφορετική κουλτούρα. «Η συνύπαρξη είναι εύκολη ειδικά σε μια χώρα όπου το 80% είναι ξένοι, κάτοικοι με συγκεκριμένη διάρκεια παραμονής στα Εμιράτα. Δεν αισθάνεσαι μειονότητα. Είσαι απλά ένας ακόμη ξένος, όχι κάποιος δακτυλοδεικτούμενος » δηλώνει χαρακτηριστικά.

Περιγράφει την κοινωνία σ’ αυτή την μακρινή χώρα, ως μια κοινωνία χωρίς ιδιαίτερη διασύνδεση μεταξύ των πληθυσμιακών ομάδων. Με το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ πλουσίων και φτωχών να είναι αρκετά μεγάλο. Δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. «Μπορεί κάποιος να ζήσει καλά, αν ανήκει στη μέση και στην υψηλή κλάση των μισθών, αλλιώς απλά επιβιώνεις όπως μπορείς».

Γύρισε ξανά στην Ευρώπη πλούσια σε εμπειρίες. «Βλέπετε τους νέους που εγκατέλειψαν την Ελλάδα αναζητώντας κάτι καλύτερο να γυρίζουν ξανά;» ρωτάμε την νεαρή Κομοτηναία κι απαντά ότι πάρα πολλοί νέοι θέλουν να γυρίσουν πίσω, τους λείπει η Ελλάδα, η οικογένεια και οι φίλοι τους, ωστόσο, το αναβάλουν συνέχεια επειδή νιώθουν ανασφάλεια από την αβεβαιότητα που επικρατεί στη χώρα μας. «Έξω οι νέοι φεύγουν για τη σιγουριά κι όχι τόσο για τα χρήματα» δηλώνει και προσθέτει «Κάτι χάνεις και κάτι παίρνεις μεταναστεύοντας. Την αγαπώ πολύ την Κομοτηνή και θα επέλεγα, αν μπορούσα να διαλέξω, να ζήσω εδώ».
Φώτο: Σαβίνα Λουτατίδου με τον πατέρα της Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος