Κομοτηνή: Στις παραλίες έως αργά οι κάτοικοι της Ροδόπης λόγω καύσωνα

Κομοτηνή: Στις παραλίες έως αργά οι κάτοικοι της Ροδόπης λόγω καύσωνα«Καύσωνας; Ποιος καύσωνας;» Οι κάτοικοι της Ροδόπης στη δροσιά του Θρακικού πελάγους «έπνιξαν» τον υδράργυρο που ανέβηκε για μια ακόμη μέρα στα ύψη. Οι τυχεροί, γιατί οι υπόλοιποι: Αγκαλιά με το κλιματιστικό και συχνά ντους στο μπάνιο…

Κομοτηνή: Στις παραλίες έως αργά οι κάτοικοι της Ροδόπης λόγω καύσωναΧιλιάδες –χωρίς υπερβολή- αυτοί που από το πρωί αναζήτησαν στα παράλια του Νομού δροσερό «καταφύγιο». Άτομα όλων των ηλικιών, γυναίκες, άνδρες και μικρά παιδιά, φορώντας μαγιό, καπέλο και κάνοντας συχνή χρήση του αντηλιακού κατέκλυσαν τόσο τις οργανωμένες παραλίες, όσο και την υπόλοιπη παράλια ζώνη του Νομού: από την παραλία της Ιουλίας μέχρι την Αρωγή και την παραλία της Μέσης, την Αλκυώνα, τον Προφήτη Ηλία, τον Ίμερο, Πλατανίτη και την Μαρώνεια. « Σήμερα «βούλιαξαν» στην κυριολεξία από την πολυκοσμία» δηλώσαν στην ΕΡΤ Κομοτηνής εργαζόμενοι στα beach bars, οι μόνοι που έκαναν μπάνιο… στον ιδρώτα τους.

Με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 40 βαθμούς και με την παραμονή στην πόλη να κρίνεται ανυπόφορη οι λουόμενοι κατέκλισαν κάθε σημείο αποφασισμένοι να παραμείνουν δίπλα στο κύμα έως αργά το βράδυ. Επιστρέφοντας, όπως λένε, «όταν θα αρχίσει να δροσίζει». Έτσι, μαζί με τον καφέ και το νερό βγήκαν και από τα φορητά ψυγεία – όσων δεν επέλεξαν τις ταβέρνες της περιοχής -και τα τάπερ με σπιτικό φαγητό και πρόχειρα εδέσματα προδιαγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο θα «κυλήσει» όπως λένε όλη η νέα εβδομάδα καθώς  οι προβλέψεις της ΕΜΥ  κάνουν λόγο για μέγιστες θερμοκρασίες 42 έως 43 βαθμών Κελσίου.

Ρεπορτάζ –κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος