Κομοτηνή: Στις λαϊκές αγορές οι μικροπωλητές αναστενάζουν…

«Πάμε από το κακό στο χειρότερο» δηλώνει ο κος Αντώνης, πίσω από τον πάγκο της συζύγου του. Εκείνη τακτοποιεί τα προς πώληση ρούχα, εκείνος κατεβάζει τη μάσκα για να απολαύσει το πασατέμπο που κρατά στα χέρια του.

Κομοτηνή: Στις λαϊκές αγορές οι μικροπωλητές αναστενάζουν…«Σταματήσαμε δύο μήνες με απόφαση του κράτους δεν πήραμε κάποια αποζημίωση, ωστόσο, πρέπει να συνεχίσουμε να πληρώνουμε τους λογαριασμούς. Από το Μάρτιο του 2020 μέχρι και τώρα πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο» είπε και στην παρατήρηση μας ότι ο καιρός βοήθησε και κάτι κινείται σε αυτή τη λαϊκή απάντησε «Είναι κίνηση αυτή; Οι πωλητές είναι περισσότεροι» μην κρύβοντας και μια μικρή ενόχληση για το βιαστικό μας συμπέρασμα. Είναι πάντα περισσότερα αυτά που ξέρει ο νοικοκύρης… Και η απογοήτευση τα δυσάρεστα τα διογκώνει περισσότερο…

Κομοτηνή: Στις λαϊκές αγορές οι μικροπωλητές αναστενάζουν…«Το μέλλον είναι απρόβλεπτο. Δεν μπορείς να το προγραμματίσεις.» απάντησε στο ερώτημα μας για τα μελλοντικά του σχέδια. «Ειδικά σε αυτό το επάγγελμα. Κόβουμε από εδώ, κόβουμε από εκεί για να πληρώσουμε την ασφάλεια, να μπορέσει τουλάχιστον η σύζυγος να βγει στην σύνταξη» προσέθεσε. Δώδεκα χρόνια στις λαϊκές αγορές. «Δεν είναι λίγο»  είπε και παρατήρησε ότι χρόνο το χρόνο τα πράγματα πηγαίνουν χειρότερα.

«Εμείς τις καλές μέρες των λαϊκών αγορών δεν τις προλάβαμε. Ο κόσμος πριν την  κρίση λειτουργούσε διαφορετικά έτσι μας λένε, αλλά εμείς αυτή την «γλύκα» των παλιότερων καλών  ημερών δεν την γευτήκαμε».
Στις λαϊκές αγορές οι μικροπωλητές “αναστενάζουν”. Η απειλή του Covid από τη μια , τα μέτρα προστασίας από την άλλη και οι συνέπειες μιας δεκαετούς κρίσης που προηγήθηκε σκιαγραφούν ένα μέλλον όχι και τόσο αισιόδοξο…

Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος