Κομοτηνή: Στήριξη του Νοσοκομείου με επιπλέον προσωπικό ζητούν οι εργαζόμενοι

Τετρακόσιοι είκοσι (420) εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο της Κομοτηνής «Σισμανόγλειο», σε ένα από τα παλαιότερα της χώρας. Με αφορμή τις σημερινές κινητοποιήσεις στον κλάδο της υγείας στέλνουν το δικό τους μήνυμα ζητώντας στήριξη και επιπλέον ενίσχυση. Όπως επίσης και «λίγη περισσότερη κατανόηση από τον κόσμο». Όπως χαρακτηριστικά λένε: «Δεν χρειάζεται τόση επιθετικότητα, καθώς όλοι προσπαθούν για το καλύτερο».

«Τα προβλήματα στο χώρο της υγείας είναι διαχρονικά» τονίζει ο κος Γιάννης Τζουγκρανάς, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων και μιλώντας στοwww.ertnews.gr σημειώνει ότι το πιο διαχρονικό από όλα είναι η πραγματοποίηση νέων προσλήψεων. Κύριο αίτημα αυτής της περιόδου είναι η μονιμοποίηση των ενενήντα (90) εποχιακών που προσελήφθησαν την εποχή της πανδημίας του κορονοϊού, ενενήντα (90) εργαζόμενοι και εργαζόμενες που «έβαλαν πλάτη στα δύσκολα», όπως χαρακτηριστικά τονίζουν.

Αίτημα που επίσης επαναφέρουν είναι η αναγνώριση των Βαρέων και Ανθυγιεινών και για τους ίδιους. «Ενώ υπάρχει η έγκριση να προχωρήσει μένει στάσιμο» τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων και σημειώνει ότι καθηλωμένοι παραμένουν και οι μισθοί τους. Χαρακτηρίζει «κοροϊδία» τους μισθούς που δίνονται κι αναφέρει δύο παραδείγματα, τα 850 ευρώ που δίνονται σε νοσηλεύτρια με δέκα χρόνια υπηρεσίας και τα 1800 ευρώ σε διευθυντή γιατρό με είκοσι χρόνια υπηρεσίας.

Αναφερόμενος στις συνθήκες εργασίας τις χαρακτηρίζει «δύσκολες», «στρεσογόνες», «πιεστικές» από την πλευρά των ασθενών και των συνοδών τους σε ένα νοσηλευτικό ίδρυμα «ιδιάζουσας περίπτωσης», όπως το χαρακτηρίζει, λόγω της παλαιότητάς του.
Φώτο:αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος