Στην τελική ευθεία οι ελαιοπαραγωγοί της Μαρώνειας

Array

Στην διαδικασία της αδειοδότησης για την λειτουργία του δικού τους Συσκευαστηρίου βρίσκονται τα μέλη του Ελαιοκομικού Συνεταιρισμού Μαρώνειας Ροδόπης. Σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτη Μαργαρίτη, μέλος του Συνεταιρισμού, σιγά –σιγά θα ξεκινήσει η τυποποίηση του ελαιολάδου. «Είναι πολύ σημαντικό για μας να πάμε στο δικό μας χώρο, να ανεξαρτητοποιήθουμε για να διαχειριστούμε καλύτερα το προϊόν μας» δηλώνει μην κρύβοντας την αισιοδοξία του.

Αποκτά υπεραξία το λάδι της περιοχής

Στην τελική ευθεία οι ελαιοπαραγωγοί της ΜαρώνειαςΠρόκειται για ένα βήμα πολύ σημαντικό, καθώς αναμένεται να ωφελήσει πολλούς παραγωγούς. «Προσδίδει μια υπεραξία στο προϊόν και στην προσπάθεια γενικότερα» δηλώνει σημειώνοντας πως εφόσον ξεκινήσει η διαδικασία της τυποποίησης, θα υπάρξουν και περισσότεροι παραγωγοί που θα ενδιαφερθούν να γίνουν μέλη του Συνεταιρισμού. Για αρχή, 25 συνεταιριστές έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους σε έναν «ανοιχτό» Συνεταιρισμό που κάνει τα δικά του βήματα στο εξωτερικό.

Καθυστερούν τα Σχέδια Βελτίωσης

«Όσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο γνωστός γίνεται ο Συνεταιρισμός. Υπάρχει ενδιαφέρον από ξένες εταιρείες» δηλώνει ο κος Μαργαρίτης σπεύδοντας να σημειώσει πως είναι σημαντικό να συνεργαστούν οι φορείς με τους παραγωγούς. «Η πολιτεία θα πρέπει να στηρίξει όλες αυτές τις προσπάθειες» δηλώνει προσθέτοντας πως έχουν γίνει συζητήσεις ήδη με την Περιφέρεια, θα πρέπει να υπάρξει όμως και συνέχεια. «Περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις. Όπως για παράδειγμα τα Σχέδια Βελτίωσης που είναι πολύ σημαντικά, αλλά καθυστερεί η προκήρυξή τους. Θα έδιναν μια δυναμική στην παραγωγή και θα ενίσχυαν την αγορά.» Αναγκαίος τέλος θεωρείται ο εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού των παραγωγών που θα οδηγήσει και στην μείωση του κόστους καλλιέργειας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος