Κομοτηνή: Στην Νέα Ορεστιάδα χτυπά η “καρδιά” του Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον συμμετοχής που έδειξαν θεατρικές ομάδες από όλη την Ελλάδα για το 22ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο καλλιτεχνικός διευθυντής του «Διόνυσου» , Άκης Τσονίδης. Μιλώντας στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (29-7-2021) για τις Ομάδες, τα Έργα και το Πρόγραμμα των διαγωνιζόμενων παραστάσεων ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός τόνισε ότι η προσπάθεια στηρίζεται στην ειλικρινή αγάπη για το Θέατρο, την Τέχνη, τον Πολιτισμό, στη νεότερη και βορειότερη πόλη της Ελλάδας, τη Νέα Ορεστιάδα Έβρου.

Αναλυτικότερα, 98 χρόνια από τη δημιουργία της Νέας Ορεστιάδας και ο κος Τσονίδης είπε σε αυτά τα 98 χρόνια έκανε πολλά βήματα μπροστά, βήματα ανάπτυξης, πολιτιστικής δημιουργίας. «Παρόλο αυτά αυτή η πόλη παραμένει μόνη της. Θα έπρεπε να θωρακιστεί όπως και όλη η Θράκη περισσότερο» σημείωσε και πρόσθεσε «Δουλεύουμε όλοι από αγάπη και πάθος ο καθένας από το δικό του μετερίζι, είτε αφορά στον πολιτισμό είτε σε κάποιον άλλον χώρο και προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο. Αυτό που μας διακρίνει είναι ότι αγαπάμε πάρα πολύ αυτό που κάνουμε. Σεβόμαστε επίσης ακόμη περισσότερο την ενασχόληση μας και έχουμε ένα πάθος με τον τόπο μας. Αυτό είναι το «μυστικό» της επιτυχίας σε αυτό που κάνουμε».

Κομοτηνή: Στην Νέα  Ορεστιάδα  χτυπά η “καρδιά” του Ερασιτεχνικού ΘεάτρουΦέτος, για το 22ο Φεστιβάλ, οι προετοιμασίες του οποίου βρίσκονται στην τελική ευθεία, είπε ότι «είναι η πιο δύσκολη χρονιά» και εξήγησε «Ενώ υπήρχε ένα τεράστιο ενδιαφέρον από θεατρικές ομάδες, από όλη την Ελλάδα: Σαλαμίνα, Πάτρα, Κάλυμνο, Αμαλιάδα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, από όλα τα μέρη της Ελλάδας με τον καιρό, λόγω της Πανδημίας, και με το 4ο κύμα του κορονοιου προ των πυλών, υπήρχε μεγάλος προβληματισμός κι αυτό φάνηκε στις ομάδες που ενώ πέρασαν στην τελική φάση αποφάσισαν να μην μπουν σε κίνδυνο και να μην πάρουν μέρος. Έτσι, από τις 17 θεατρικές ομάδες θα πάρουν μέρος οι έξι ( 6).
Η Πανδημία άφησε τα σημάδια της και στην επιλογή της Κριτικής Επιτροπής και στην επιλογή των Τιμώμενων Προσώπων καθώς και από εκεί υπάρχουν οι ίδιοι ενδοιασμοί, αλλά και επιπλέον εργασία μετά το άνοιγμα για όλους τους καλλιτέχνες με τα γυρίσματα σε πολλές δουλειές να βρίσκονται σε εξέλιξη. «Έχουμε κάνει τις επιλογές μας όμως και θα γίνουν γνωστές σε μια εβδομάδα» είπε ο κος Τσονίδης. Θεατρικά σχήματα από την Κοζάνη, την Πτολεμαϊδα, την Καβάλα, τα Ιωάννινα και το Δήμο Ωραιοκάστρου δίνουν ραντεβού στην Ορεστιάδα με οικοδεσπότη τον φιλόξενο Διόνυσο.

Info
Το 22ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας δίνει και φέτος το “παρών” από τις 29 Αυγούστου έως και τις 5 Σεπτεμβρίου 2021, στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο της Νέας Ορεστιάδας, κάθε βράδυ στις 21:00΄, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της covid-19.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος