Ένα «δύσκολο ξεκίνημα» περιγράφει ο Αθανάσιος Γιασάρης. Ιδιοκτήτης ενός μικρού χώρου εστίασης της Κομοτηνής προσπαθώντας με τους συνεργάτες του, να επανέλθει στην νέα κανονικότητα στην μετά Covid εποχή.

« Η δημαρχία κανόνισε να μας δώσει τον ίδιο χώρο. Ακυρώσαμε τα τραπέζια από μέσα, πρέπει να βγάλουμε τα ίδια τραπεζάκια έξω καταλαμβάνοντας τα ίδια τετραγωνικά για να προσπαθήσουμε να δουλέψουμε.» δηλώνει στην ΕΡΤ Κομοτηνής και δείχνει τα τραπεζάκια που έβγαλε συν αυτά της τζαμαρίας που ανοίγει. « 35 τ.μ. μέσα , 15 τ.μ. έξω όλη κι όλη η επιχείρηση μου.»Πώς μεταφράζονται αυτά τα τετραγωνικά σε τραπεζάκια; Τον ρωτάμε, χαμογελά και μας απαντά: «Τρία τραπεζάκια έξω και άλλα δύο στην πόρτα μπροστά» σπεύδοντας να προσθέσει «Δεν βγαίνουν τα έξοδα λειτουργίας, πέντε άτομα προσωπικό. Υποχρεώσεις,ενοίκια, δεν γίνεται με πέντε τραπεζάκια να συνεχίσουμε. Περιμένουμε κι ελπίζουμε στο άνοιγμα του καιρού. Για να δουλέψουμε.»

Φώτο: Αθανάσιος Γιασάρης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος