Κομοτηνή: Στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων τοποθετήθηκε ο Ευρ. Στυλιανίδης

Στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Επικ. Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης.

“Τον Θρακιώτη πολιτικό”, σύμφωνα με ανακοίνωση του πολιτικού του γραφείου, “εισηγήθηκε για το ρόλο αυτό η Επικεφαλής της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας Ντόρα Μπακογιάννη και έγινε ομόφωνα δεκτός από το προεδρείο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην σημαντική Επιτροπή Παρακολούθησης”.

Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση: “Η υπεραξία αυτής της Επιτροπής, στην παρούσα συγκυρία της διεθνούς αναστάτωσης που βιώνουμε, έγκειται στην ευθύνη των μελών της να διαμορφώνουν εκθέσεις για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της εύρυθμης λειτουργίας της Δημοκρατίας στο εσωτερικό Κρατών (όπως πρόσφατα σε Τουρκία, Ρωσία, Αζερμπαϊτζαν κ.α), όπου καταγράφονται σχετικές καταγγελίες ή εφαρμόζονται κυβερνητικές πολιτικές που αντιβαίνουν στις αρχές και τις αξίες που υπηρετεί το Συμβούλιο της Ευρώπης ως διεθνής Οργανισμός”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κος Στυλιανίδης συμμετέχει στην Επιτροπή Επιλογής Δικαστών του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

“Πυξίδα και μέτρο για την προειδοποίηση των Κυβερνήσεων να συμμορφωθούν είναι η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, την οποία εγγυάται το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για τα 47 Κράτη-Μέλη του Οργανισμού. Η ευρωπαϊκή αποδοχή του Θρακιώτη πολιτικού και η διεθνής εκτίμηση στην πολιτική του εμπειρία και την ακαδημαϊκή του κατάρτιση, αποτελούν αναγνώριση για τον ίδιο, τιμή για τον τόπο του αλλά και ευκαιρία για την ανάδειξη τόσο της Θράκης, όσο και της Ελλάδας διεθνώς”, καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος