Κομοτηνή: Στην ατζέντα το θέμα της κατανομής των βοσκοτόπων έχουν οι κτηνοτρόφοι

Αντιμέτωποι με τα ίδια προβλήματα βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι της Ροδόπης και της Ξάνθης. Όπως τονίζουν οι εκπρόσωποί τους το κόστος των ζωοτροφών, της ηλεκτρικής ενέργειας και των καυσίμων αποτελεί τροχοπέδη στις δικές τους προσπάθειες.

Στην ατζέντα τους, όπως δήλωσαν στο ertnews.gr βρίσκεται εκ νέου το αίτημα της τροποποίησης του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου κατανομής των βοσκοτόπων, στους κτηνοτρόφους της χώρας.

«Ενισχύσεις από συγκεκριμένες περιοχές, όπως η ΑνΜ-Θ φεύγουν λόγω στρεβλής κατανομής σε άλλες περιοχές της χώρας», δήλωσαν χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενοι στο αν η αντιμετώπιση των ελληνοποιήσεων έχει αυξήσει το κέρδος από τις πωλήσεις των παραγόμενων προϊόντων, σημείωσαν ότι οι τιμές των ίδιων προϊόντων είναι ακριβότερες έξω και εκεί οφείλονται οι μειωμένες ελληνοποιήσεις σε σχέση με το 2017, 2018, 2019 που ήταν μεγάλο το πρόβλημα.

Μιλώντας δε για το μέλλον του κλάδου δεν δήλωσαν αισιόδοξοι, αντιθέτως σημείωσαν χαρακτηριστικά, «δεν υπάρχει μέλλον», σημειώνοντας ότι ο πληθυσμός τούς γηράσκει και το ζωικό κεφάλαιο μειώνεται.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος