Κομοτηνή: Στη Λέσχη Φιλαναγνωσίας σε καιρό Covid

Διαδικτυακά γίνονται τον χρόνο της πανδημίας οι συναντήσεις των μελών της Λέσχης Φιλαναγνωσίας Κομοτηνής. «Είμαστε όλοι μαζί», δηλώνει η Ρένα Σαμαρά-Μάινα, συντονίστρια στη Λέσχη, και σημειώνει ότι προσπάθησαν να συνεχίσουν το έργο χωρίς να τους σταματήσει η πανδημία, με διαδικτυακές συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας του zoom κάθε 15 μέρες.

Κομοτηνή: Στη Λέσχη Φιλαναγνωσίας σε καιρό Covid
Η Ρένα Σαμαρά-Μάινα

«Αντιλαμβάνονται όλοι ότι οι αντιξοότητες ήταν πολλές, αλλά το ραντεβού κάθε 15 μέρες γινόταν κανονικά», σημειώνει, και αποκαλύπτει ότι ο εσωτερικός μονόλογος και η ροή συνείδησης -το αντικείμενο της φετινής τους ενασχόλησης- τους οδήγησε στη Μάρω Δούκα και στο βιβλίο της «Πύλη Εισόδου». «Ασχοληθήκαμε με το βιβλίο αυτό και τώρα τιμούμε την Νάγια Δαλακούρα με αναφορά στο βιβλίο της ‘Η Θράσσα’. Και στις συναντήσεις του Μαΐου θα την έχουμε κοντά μας για να μας λύσει προβληματισμούς και απορίες. Είναι εξαιρετική κι αυτό βγαίνει στην γραφή της, ένα μυθιστόρημα με ιστορικό υπόβαθρο. Ένα Οδοιπορικό στα δικά μας χώματα, με εξαιρετικές περιγραφές και λαογραφικά στοιχεία. Η γνώση της ιστορίας του τόπου μας είναι απαραίτητη στην εποχή μας. Το βιβλίο εστιάζει σε ένα ιδιαίτερο θέμα που είναι η μετάβαση από τον παγανισμό στον χριστιανισμό, εξαιρετική η δουλειά της Νάγιας με πολλή έρευνα», δήλωσε η Ρένα Σαμαρά-Μάινα.

Μιλώντας δε για την διαδικτυακή συνάντηση της Δευτέρας, 19 Απριλίου, σημείωσε ότι θα είναι καλεσμένος ο συγγραφέας των βιβλίων «Εβραία Νύφη» και «Άνδρες χωρίς Άνδρες», Νίκος Δαββέτας. «Αναβλήθηκε η δια ζώσης παρουσία του πέρσι λόγω του κορονοϊού, αλλά διαδικτυακά θα τον έχουμε κοντά μας τη Δευτέρα, η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους. Οι κωδικοί της πλατφόρμας του zoom αναγράφονται στην πρόσκληση», σημείωσε η συντονίστρια, που κρατά τις πόρτες της Λέσχης ανοιχτές για τους φίλους του καλού βιβλίου.

συνέντευξη-κείμενο: Μαρία Νικολάου, φωτογραφία: αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος