Κομοτηνή: Στασιμότητα στην επαναλειτουργία της Shelman

Την απογοήτευση του για την εξέλιξη που σημειώνεται στο θέμα της επαναλειτουργίας της Shelman γνωστοποίησε ο Δημήτρης Χαρίτου με αφορμή πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή. «Η επαναλειτουργία της βιομηχανίας Shelman είναι ένα σημαντικό ζήτημα για την περιοχή μας κι όχι μόνο» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης μιλώντας σήμερα Δευτέρα, 28 Ιουνίου, στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «καθημερινές Ιστορίες».

Κομοτηνή: Στασιμότητα στην επαναλειτουργία της ShelmanΟ βουλευτής της Ροδόπης στάθηκε και στον αγώνα των πρώην εργαζομένων στη Βιομηχανία λέγοντας πως «Επτά χρόνια την κράτησαν ζωντανή οι εργαζόμενοι» προσθέτοντας πως  «αφορά 160 νέες θέσεις εργασίας, αλλά κυρίως θα είναι σημαντική η συμβολή της στην τοπική οικονομία αλλά και στην οικονομία της χώρας γενικότερα».

Όπως τόνισε ο κος Χαρίτου «Ο Υπουργός Ανάπτυξης είχε δεσμευτεί πριν ένα χρόνο ότι είμαστε πολύ κοντά στην επανεκκίνηση της Shelman στην Κομοτηνή, το ίδιο είχε υποσχεθεί και το Μάρτιο του 2020 ο πρωθυπουργός ότι είμαστε πολύ κοντά και δημιουργήθηκε μια αισιοδοξία, μια προσδοκία σε τμήματα των εργαζομένων και της Τοπικής Κοινωνίας, ωστόσο, από τη συζήτηση προχθές κατάλαβα ότι δεν υπάρχει βιώσιμο αναπτυξιακό σχέδιο, ξεκινούν μια συζήτηση από την αρχή όπως και την αναζήτηση επενδυτή.»
Τέλος, ο κος Χαρίτου επεσήμανε ότι: « Οι άνθρωποι συμβάλουν για να μπορεί να επαναλειτουργήσει μια βιομηχανική ομάδα, υπάρχει ο κρίσιμος αριθμός, ισχυρό brand name» καλώντας για μια ακόμη φορά το Υπουργείο να πάρει την πρωτοβουλία και να συγκροτήσει μια αξιόπιστη βιομηχανική μονάδα, μάχιμη και δυνατή, που θα μπορεί να σταθεί στον ανταγωνισμό» για να καταλήξει λέγοντας «Κατάλαβα ότι ο υπουργός δεν έχει αυτή τη διάθεση χρηματοδότησης. Εκεί έμεινε η συζήτηση. Είμαι πολύ απαισιόδοξος ωστόσο θα συνεχίσω να παρακολουθώ το θέμα».
Συνέντευξη –κείμενο: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος