Κομοτηνή: Στα μονοπάτια της ανεργίας

Την έλλειψη πολλών επιλογών στην προσπάθειά τους να βρουν εργασία επισημαίνουν άνεργοι που ζουν στη Ροδόπη. Μιλώντας χθες, Τρίτη 17 Ιανουαρίου στο www.ertnews.gr σημείωσαν ότι τα εμπόδια που συναντούν στην αναζήτησή τους αρκετά συχνά τους «οδηγούν» στην παραμονή για μεγάλο διάστημα στο χώρο της ανεργίας. Λίγες ευκαιρίες, πολλές οι περιπτώσεις όμοιες με τις δικές τους.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε πολλές επιλογές» εκμυστηρεύεται άνεργος που τους τελευταίους εννέα (9) μήνες ψάχνει το καλύτερο. Έχοντας συμπληρώσει δεκαέξι χρόνια στο χώρο δουλειάς αντιμετώπισε, όπως είπε, διαφορετικές εργοδοτικές συμπεριφορές κι εργασιακές συνθήκες . «Οι δυσκολίες δεν λείπουν» ανέφερε προσθέτοντας ότι αυτές γίνονται μεγαλύτερες στην αναζήτηση μιας θέσης εργασίας. Μετρούν το χρόνο και στέκονται με προβληματισμό στους μήνες της αναζήτησης.

Καταθέτουν την εργασιακή τους εμπειρία σημειώνοντας πως οι όροι και οι κανόνες δεν τηρούνται πάντα στις συμφωνίες με τους εργοδότες. «Επιστρέφουν» στο παρελθόν επισημαίνοντας ότι στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής λειτουργούσαν εκατό Βιομηχανικές Μονάδες σε αντίθεση με τη σημερινή εικόνα. Όσον αφορά στις απολαβές; Όχι ικανές να καλύψουν με άνεση τα έξοδα της καθημερινότητας.

Και μένοντας στη δική τους καθημερινότητα; Παρατηρούν τον τόπο τους και στέκονται στον κόσμο σημειώνοντας : «Έχει ζωή χάρη στους φοιτητές» προσθέτοντας «ιστορίες» που θα «επαναφέρουν » τους ίδιους στην κανονικότητα τους γνωρίζοντας καλά τις δυσκολίες στα «μονοπάτια» της ανεργίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος