Κομοτηνή: Στα ίδια επίπεδα με το 2015 οι τιμές ενοικίασης των φοιτητικών κατοικιών

Για την ανακοίνωση των βάσεων που θα γίνει την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου ετοιμάζονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων περιμένοντας τους φοιτητές. Σύμφωνα με δηλώσεις της προέδρου του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων,  Χρύσας Κυριακούση οι τιμές ενοικίασης των φοιτητικών κατοικιών θα κυμανθούν από 150 ευρώ έως 300 ευρώ το διαμέρισμα με όλες τις παροχές και κοντά στις φοιτητικές στάσεις όπου σημειώνεται αυξημένη κίνηση. «Δεν μπορούμε να αυξήσουμε τις τιμές σε μια εποχή που οι ελληνικές οικογένειες έχουν πληγεί λόγω της οικονομικής κρίσης που προηγήθηκε και της πανδημίας που αντιμετωπίζουμε όλοι τώρα» δήλωσε σήμερα (Πέμπτη 29 Ιουλίου) το πρωϊ στην ΕΡΤ Κομοτηνής η κα Χρύσα Κυριακούση. Παράλληλα, τόνισε ότι η Κομοτηνή κάθε άλλο παρά ακριβή για τους φοιτητές πόλη θα πρέπει πια να θεωρείται.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (29-7-2021) τόνισε ότι οι ιδιοκτήτες είναι έτοιμοι, ωστόσο, οι ενοικιαστές δεν έχουν έρθει ακόμη. «Τους περιμένουμε. Κάποιοι έρχονται στην πόλη, κάνοντας μια πρώτη ανίχνευση. Κοιτούν κατοικίες, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό δεν προβαίνει σε συμφωνίες. Θέλουν να δουν τι θα γίνει το Σεπτέμβριο και μετά να πράξουν ανάλογα» δήλωσε η κα Κυριακούση.

Όπως αποκάλυψε οι τιμές φέτος θα κυμανθούν μεταξύ 200 ευρώ 250 και 300 ευρώ τα πολύ καλά σπίτια. «Από το 2000 και μετά τα ενοίκια έπεσαν λόγω της ανοικοδόμησης, Η υψηλότερη τιμή θα είναι τα 300 ευρώ στις οικοδομές που βρίσκονται σε κοντινές στάσεις. Ας μην λέμε λοιπόν ότι η Κομοτηνή είναι ακριβή πόλη» είπε χαρακτηριστικά.

Συνέντευξη –κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος