Κομοτηνή: Στα 5α Μαθητικά Βραβεία YouSmile Awards οι e-Αιμοδότες του 3ου ΓΕΛ

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση με πρωταγωνιστές μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, στα 5α Μαθητικά Βραβεία YouSmile Awards, κλήθηκε να παραβρεθεί η ομάδα του e-Αιμοδότες του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021. Κεντρικό μήνυμα των φετινών βραβείων ήταν: Ποτέ δεν είσαι πολύ μικρός για να αλλάξεις τον κόσμο!

Κομοτηνή: Στα 5α Μαθητικά Βραβεία YouSmile Awards οι e-Αιμοδότες του 3ου ΓΕΛΈχοντας ήδη κατακτήσει την 1η θέση στο Generation Next του ιδρύματος Vodafone, το ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα e-Αιμοδότες διακρίθηκε και βραβεύτηκε στην κατηγορία ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ στα 5α YouSmile Awards του οργανισμού «ΧΑΜΟΛΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ». Οι μαθητές της Ομάδας Ρομποτικής και Προγραμματισμού του 3ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής, που δημιούργησαν την εφαρμογή (διαδικτυακή έκδοση:
https://e-aimodotes.sch.gr/civilian/ και android έκδοση: https://bit.ly/e-aimodotes), καθώς και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί που τους βοήθησαν, ταξίδεψαν για το σκοπό αυτό στην Αθήνα. Η απονομή του Βραβείου έγινε από τον αγαπητό στους νέους, Stand up Comedian κ. Κώστα Μαλιάτση, ενώ παράλληλα η ομάδα δέχτηκε τα συγχαρητήρια και της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κας. Ζέττας Μακρή.

Βίντεο Βράβευσης: https://www.youtube.com/watch?v=rZLJJvDmCQw

Κομοτηνή: Στα 5α Μαθητικά Βραβεία YouSmile Awards οι e-Αιμοδότες του 3ου ΓΕΛΤα μαθητικά βραβεία YouSmile Awards πραγματοποιούνται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας &
Θρησκευμάτων και αποτελούν την κορύφωση της μαθητικής-εθελοντικής δράσης YouSmile. Σκοπός των βραβείων είναι η ανάδειξη των δράσεων και των πρωτοβουλιών των παιδιών, (σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο), που είχαν θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό τους περίγυρο και ενέπνευσαν άλλα παιδιά ή ενήλικες. Στα 5α YouSmile Awards  συνολικά κατάθεσαν συμμετοχή 6.223 μαθητές από 122 σχολειά της χώρας.

Κομοτηνή: Στα 5α Μαθητικά Βραβεία YouSmile Awards οι e-Αιμοδότες του 3ου ΓΕΛΤο e-Αιμοδότες βρίσκεται σε λειτουργία από τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας των Γενικών Νοσοκομείων Κομοτηνής, Ξάνθης, Κορίνθου και Χίου, διευκολύνοντας στον «έξυπνο» προγραμματισμό των αιμοληψιών, κάτι που κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό καθώς η διάρκεια ζωής του αίματος είναι πεπερασμένη (30 ημέρες).

Info
Προγραμματισμός Πληροφοριακού Συστήματος & Web Εφαρμογής: Άγγελος Μιχαήλ Χουβαρδάς
Προγραμματισμός Android Εφαρμογής: Λέανδρος Κουρτίδης
Γραφικά-Ήχος-Βίντεο: Βασίλειος Ευτυχιάκος
Υπεύθυνοι Καθηγητές: Ανδρονίκη Βερρή(ΠΕ86), Χουρμούζης Μαργαρίτης(ΠΕ03),
Αικατερίνη Αθανασούλα (ΠΕ04.04)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος