Κομοτηνή: Σπουδές στη Νομική Σχολή με το βλέμμα στην ομαλή επαγγελματική αποκατάσταση

Βάζουν στην Κομοτηνή και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο βαθμό επτά (7). Σημειώνουν ότι βρίσκουν τα «πατήματά » τους ακόμη. Και προσπαθούν να προσαρμοστούν σε μια πόλη που «δεν έχει καμία απολύτως σχέση» με τις δικές τους.

Πρωτοετείς φοιτήτριες της Νομικής Σχολής στο ΔΠΘ από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη διάκεινται θετικά απέναντι στον τόπο που θα αγκαλιάσει τις φοιτητικές στιγμές τους για τέσσερα τουλάχιστον χρόνια. «Λείπει η οργάνωση» παρατηρούν και ζητούν «καλύτερη γραμματειακή υποστήριξη».

Τονίζουν την ανάγκη της ενίσχυσης και της στήριξης των δωρεάν παροχών του Πανεπιστημίου τους, όπως σίτιση, στέγαση, μετακίνηση κι εκμυστηρεύονται ότι: «Η Νομική Κομοτηνής ήταν η δεύτερή τους επιλογή».

«Με εννέα και δέκα ώρες μακριά από το σπίτι αναγκαστικά θα πρέπει να προσαρμοστείς γρήγορα» δήλωσαν χθες 21-11-2022 στο www.ertnews.gr και σημείωσαν ότι «είναι μια πόλη εύκολη, γεμάτη νέους με κοντινές αποστάσεις και φιλόξενο κόσμο». Όσον αφορά στο κόστος ζωής; «Τα περισσότερα χρήματα για το ενοίκιο, τις εξόδους και την προσωπική τους φροντίδα». Τρώνε στη Λέσχη, μαγειρεύουν και όταν χρειαστεί παραγγέλνουν από έξω.
Όσον αφορά στο μέλλον τους;Εύχονται «ομαλή ευνοϊκή και εύκολη επαγγελματική αποκατάσταση». Και στο ερώτημα: Εάν θα έβλεπαν τον εαυτό τους να κατοικεί μόνιμα στην περιοχή; Απαντούν οι δύο στις τρεις «όχι».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος