Κομοτηνή: Σπουδές με το κυάλι λόγω του κόστους για μεγάλο ποσοστό φοιτητών και φοιτητριών του Δ.Π.Θ.

Το κόστος σπουδών απομακρύνει από τα αμφιθέατρα και τις δια ζώσης παρακολουθήσεις τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ). Σε πολλές περιπτώσεις τα ανεξάρτητα  αναδιπλούμενα αντιπάνικ τραπέζια σε  κάποια από τα Αμφιθέατρα είναι μισοάδεια όχι (όχι μόνο) επειδή άργησαν κάποιοι να ξυπνήσουν, αλλά επειδή δεν ήρθαν καθόλου στην Κομοτηνή.

Τα τελευταία δεκατρία (13) χρόνια και πιο έντονα από την πανδημία  του κορονοϊού και μετά δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν «εξ ανάγκης», όπως δήλωσαν χθες Πέμπτη 11-11-2022, στο ertnews.gr, να μελετούν στον τόπο καταγωγής τους και να επισκέπτονται την Κομοτηνή και τις εγκαταστάσεις του ΔΠΘ μόνο την περίοδο της εξεταστικής.

Κομοτηνή: Σπουδές με το κυάλι λόγω του κόστους για μεγάλο ποσοστό φοιτητών και φοιτητριών  του Δ.Π.Θ.Φαινόμενο σε ισχύ και τη φετινή εκπαιδευτική χρονιά. «Παρόντες και παρούσες στα αμφιθέατρα μόνο οι μισοί από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες» σημειώνουν οι παρόντες κι εξηγούν ότι η αποφυγή των εξόδων είναι ο νούμερο ένας λόγος της απουσίας τους. Τα 700 ευρώ κατά μέσο όρο μηνιαίως, που είναι το κόστος των εξόδων φοίτησης συμπεριλαμβανομένης και της τιμής του ενοικίου, δεν μπορούν να το επωμιστούν οι οικογένειες τούς.

«Κάποιοι από του συμφοιτητές», όπως σημειώνουν «δουλεύουν και δεν θέλουν να εγκαταλείψουν το πόστο τους» και κάποιοι άλλοι «έχουν ήδη δικές τους οικογενειακές υποχρεώσεις». Έτσι, ολοένα και πιο συχνά τα μισοάδεια ή μισογεμάτα αμφιθέατρα είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. «Αν ερχόταν όλοι και όλες τα αμφιθέατρα που έχουμε στη διάθεσή μας δεν θα μας χωρούσαν», δηλώνουν οι καθηγητές χωρίς να κρύβουν ότι σίγουρα θα ήθελαν περισσότερους στις παρακολουθήσεις των παραδόσεων τους.

Μεγαλύτερος ο αριθμός των παρόντων στα τμήματα με τις υποχρεωτικές παρακολουθήσεις, όπως στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής κι Αθλητισμού. Ή και στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας, καθώς αρκετοί/ες από τους φοιτητές /τριες κατάγονται από την αν.Μ.Θ. Ίδια η εικόνα με το 70% των φοιτητών να είναι παρόν στο Τμήμα της Κοινωνικής Διοίκησης.

«Σημεία των καιρών», σχολιάζουν στο ertnews.gr και δηλώνουν «τυχεροί/ες», όσοι- όσες , έχουν δικό τους δωμάτιο στις φοιτητικές εστίες. Χωρίς να παραλείψουν να τονίσουν την αναγκαιότητα «περιφρούρησης» της συνέχισης της δωρεάν σίτισης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος