ertnews.gr

Κομοτηνή: Σπουδές εκτός συνόρων στην εποχή του Covid 19

03/08 14:32
Κομοτηνή: Σπουδές εκτός συνόρων στην εποχή του Covid 19

Η αναμονή για να περάσει τα σύνορα στο τελωνείο της Νυμφαίας σε συνδυασμό με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες ήταν για τον Παναγιώτη, φοιτητή οδοντιατρικής στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας, η τελευταία «δοκιμασία» πριν την έλευσή του στο σπίτι για τις καλοκαιρινές του διακοπές. Από την περίοδο του Πάσχα είχε να δει συγγενείς και φίλους νιώθοντας και ο ίδιος, όπως όλοι οι συμφοιτητές του, την αγωνία του κορονοϊού να τον συντροφεύει.

«Το σκεφτόμουν από μικρός και έγινε» δηλώνει στην ΕΡΤ Κομοτηνής και την εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (3-8-2021) για τις σπουδές του στη Βουλγαρία. «Όπως τονίζει, αυτό που είχε στο μυαλό του , αυτό συνάντησε χωρίς να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα». Όπως λέει: «Είναι αρκετοί οι Έλληνες που είναι πια στο εξωτερικό προσθέτοντας πως ελπίδα τόσο δική του, όσο και άλλων παιδιών είναι να μειωθεί αυτή η διαρροή για σπουδές στο εξωτερικό».

Μιλώντας για το κόστος της φοίτησης εκτός Ελλάδας «Είναι επιλογή που κοστίζει» σημειώνει προσθέτοντας: «Κόστος διδάκτρων, ενοίκια, φαγητό. Τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα με την είσοδο τους στο euro».

Τέλος, αναφερόμενος στην ταλαιπωρία των συνόρων προσθέτει: «Με τις ουρές στα σύνορα, ένα δίωρο σίγουρα θα χρειαστεί εκτός κι αν περάσει κανείς με τα πόδια χρησιμοποιώντας ΤΑΧΙ” και συμβουλεύει “Οπλιστείτε με υπομονή”.
Ρεπορτάζ –κείμενο –φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version