Κομοτηνή: Σουσάμι άνοιξε

Καλλιεργεί διακόσια στρέμματα με σουσάμι τα τελευταία τρία χρόνια. Χάρη στην ένταξη του σε ένα Βιολογικό Πρόγραμμα έφερε στο προσκήνιο μια λησμονημένη καλλιέργεια. . Παράλληλα παράγει ετησίως 7 με 8 τόνους ταχίνι μεταποιώντας ο ίδιος την παραγωγή του.

Κομοτηνή: Σουσάμι άνοιξε«Σκεφτήκαμε πως θα ήταν καλύτερα, αντί να πουλάμε το σουσάμι, που παράγουμε να το κάνουμε ταχίνι και να το πουλάμε έτσι γιατί ο κόσμος το προτιμά» δηλώνει ο Χρήστος Καραγιάννης και μιλώντας για την προσπάθειά του εξηγεί ότι χάρη στην ένταξη του σε ένα Βιολογικό Πρόγραμμα και την επιδότησή του σουσαμιού θυμήθηκε μια καλλιέργεια που τα προηγούμενα χρόνια είχε λησμονηθεί στην περιοχή, αυτή του σουσαμιού.

Η δημιουργία ενός δικού του μικρού εργαστηρίου για την παρασκευή του ταχινιού του δίνει την δυνατότητα να το πουλά μόνος χωρίς να έχει ανάγκη τη συνεργασία με κάποιον έμπορα. «Δόξα το Θεό η προσπάθεια πηγαίνει καλά. Όταν κάτι έχεις τη δυνατότητα να το προωθείς μόνος, πηγαίνει καλά. Όταν δεν μπορείς και εξαρτάσαι από άλλους, τότε σίγουρα έχεις περισσότερα προβλήματα.» δηλώνει και παρατηρεί με ικανοποίηση τον κόσμο να τρώει ταχίνι. «Αξίζει να προσπαθήσουν οι νέοι. Χρειάζεται βέβαια να έχουν κάποιο κεφάλαιο γιατί το κόστος είναι υψηλό, Χρειάζεται να έχουν στήριξη και καθοδήγηση γιατί μόνοι τους δεν θα μπορέσουν να κάνουν τίποτε» παρατηρεί και προτρέπει κι άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.
Φώτο: Χρήστος Καραγιάννης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτοραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος