Καλλιεργεί διακόσια στρέμματα με σουσάμι τα τελευταία τρία χρόνια. Χάρη στην ένταξη του σε ένα Βιολογικό Πρόγραμμα έφερε στο προσκήνιο μια λησμονημένη καλλιέργεια. . Παράλληλα παράγει ετησίως 7 με 8 τόνους ταχίνι μεταποιώντας ο ίδιος την παραγωγή του.

Η δημιουργία ενός δικού του μικρού εργαστηρίου για την παρασκευή του ταχινιού του δίνει την δυνατότητα να το πουλά μόνος χωρίς να έχει ανάγκη τη συνεργασία με κάποιον έμπορα. «Δόξα το Θεό η προσπάθεια πηγαίνει καλά. Όταν κάτι έχεις τη δυνατότητα να το προωθείς μόνος, πηγαίνει καλά. Όταν δεν μπορείς και εξαρτάσαι από άλλους, τότε σίγουρα έχεις περισσότερα προβλήματα.» δηλώνει και παρατηρεί με ικανοποίηση τον κόσμο να τρώει ταχίνι. «Αξίζει να προσπαθήσουν οι νέοι. Χρειάζεται βέβαια να έχουν κάποιο κεφάλαιο γιατί το κόστος είναι υψηλό, Χρειάζεται να έχουν στήριξη και καθοδήγηση γιατί μόνοι τους δεν θα μπορέσουν να κάνουν τίποτε» παρατηρεί και προτρέπει κι άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.
Φώτο: Χρήστος Καραγιάννης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτοραφία:Μαρία Νικολάου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος