Κομοτηνή: Σήμερα η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ

Εντός της ημέρας θα ξεκινήσει η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ για το 2021, η πληρωμή του οποίου θα πραγματοποιηθεί σε 6 δόσεις.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν διπλή δόση τον Οκτώβριο, χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις δήλωσε σήμερα η Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτήτων Ακινήτων Νομού Ροδόπης, κα Χρύσα Κυριακούση μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (22-9-2021). Παράλληλα σημείωσε ότι σημαντικές διαφορές, για αυτούς που δεν μεταβλήθηκε η περιουσιακή τους κατάσταση, στον φετινό ΕΝΦΙΑ δεν θα υπάρχουν σε σύγκριση με τον περυσινό εκτός κι αν έχουν αγοράσει ή έχουν πουλήσει ακίνητα.

“Πληρώνουμε ενοίκιο προς την Εφορεία» δήλωσε σήμερα η Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτήτων Ακινήτων Νομού Ροδόπης, κα Χρύσα Κυριακούση . Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (22-9-2021) σημείωσε πως «Είναι ο μηνιαίος οβολός των ιδιοκτητών προς το Δημόσιο».
Όπως εξήγησε η κα πρόεδρος με αφορμή τη σημερινή ανάρτηση το ποσό που θα κληθούν να καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες ξεκινά -για τους μικρο-ιδιοκτήτες- από το ύψος των 100 και 80 ευρώ και συνεχίζεται για πολλούς με πολλά περισσότερα. «Έχουμε και 400 και 500 ευρώ και 1000 και 2000 και 10.000 ευρώ, ανάλογα με το τι έχει δηλώσει ο καθένας».

Απαντώντας στο ερώτημα: «Τι θα δουν φέτος οι ιδιοκτήτες;» η κα Κυριακούση είπε πως θα δούνε «τα ίδια ποσά με πέρσι όχι μεγάλες αλλαγές» και σημείωσε « θα δούμε σχεδόν τα ίδια ποσά διότι οι αντικειμενικές εφαρμόζονται από 1η 1ου του 2022, επομένως πάμε με τις παλαιές αντικειμενικές».
Όπως είπε: Αλλαγή θα δούνε αυτοί που: 1ον έχουν τακτοποιήσει αυθαίρετα (άρα πρόσθεση τετραγωνικών), 2ο έχουν αγοράσει νέες κατοικίες (επιπρόσθετα τετραγωνικά) 3ο έχουν πουλήσει κατοικίες (μείωση τετραγωνικών). «Όλα αυτά, για τα πρόσθετα τετραγωνικά μας , θα δούμε όντως κάποια μικρή αλλαγή, όχι μεγάλες αλλαγές, είμαστε με τις παλιές τιμές του 2021» είπε προσθέτοντας «Από το 22 θα δούμε τι ακριβώς θα δούμε στο τέλος του Έτους».

Προέτρεψε δε να γίνει καλός έλεγχος, αναλυτικά, όλες οι ιδιοκτησίες, δικαιώματα, όροφος , τιμές ζώνης , αν δηλαδή, έχουν περάσει σωστά όλα τα ακίνητα ή αν υπάρχει κάτι λάθος. «Θα συνεννοηθούμε με το λογιστή και τον δικηγόρο μας για το πώς πρέπει να λύσουμε το «θέμα» που τυχόν έχουμε να αντιμετωπίσουμε , αν ο ίδιος το δήλωσε σωστά και έχει υπάρξει λάθος, όχι το αντίστροφο» συμβούλευσε προσθέτοντας ότι θα πρέπει να προσέχουμε τα Ε9, να γίνεται σωστή δήλωση ( για παράδειγμα αν γίνεται σωστή αντιγραφή των τίτλων, όχι να δηλώνονται αποθήκες ως κύριοι χώροι, αλλά ως βοηθητικοί χώροι κ.α.). Σημειώνοντας: «Κάνουμε έλεγχο το εκκαθαριστικό σημείωμα αν όντως περάσαν αυτά τα οποία δηλώσαμε και μόλις ανοίξει η πλατφόρμα στο Ε9 να κάνουμε σωστή δήλωση».

Μάλιστα προέτρεψε τους υπευθύνους «να μην είναι άδικοι ως προς τους ιδιοκτήτες» λέγοντας χαρακτηριστικά, «μέχρι τώρα πληρώναμε επί άδικης φορολογικής βάσης, για ποσά τα οποία δεν κατέχουμε».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος