Κομοτηνή: Σεμινάρια της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση παραποτάμιων πλημμυρών

Σειρά σεμιναρίων με θέμα τις παραποτάμιες πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή των τριών μεγάλων ποταμών, που διατρέχουν τη Βουλγαρία και εκβάλουν στην Ελλάδα: Στρυμόνα, Νέστο και Έβρο διοργανώνει η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης. Σύμφωνα με την κα Κρυσταλλένια Γεωργιάδου, προϊσταμένη της Διεύθυνσης πρόκειται για έξι συνολικά σεμινάρια που πραγματοποιούνται δια ζώσης με τη συμμετοχή και Βουλγάρων εταίρων.

Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνονται σεμινάρια, που να έχουν σχέση με τις παραποτάμιες πλημμύρες. Τα σεμινάρια παρακολουθούν εμπλεκόμενοι φορείς, όπως: Πυροσβεστική, Αστυνομία, Εργαζόμενοι- Στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, των Δήμων και των Περιφερειών.

«Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι είναι υπο-στελεχωμένοι και έχουμε την Πολιτική Προστασία απλώς ως Πυροσβέστη, όταν γίνει το συμβάν» ανέφερε η κα Γεωργιάδου σημειώνοντας: «Ξέρετε πόσες δράσεις έχει να κάνει η Πολιτική Προστασία για το πριν; Δράσεις που δεν γίνονται, αλλά τρέχει πίσω από τα γεγονότα. Η πρόληψη είναι αυτή που θα μας φέρει καλύτερα αποτελέσματα. Η πρόληψη και οι ασκήσεις, εμείς έχουμε διαδραστικές ασκήσεις μέσα σε αυτό το σεμινάριο για να δούμε τις αδυναμίες μας, δεν θέλουμε να τα ωραιοποιήσουμε, θέλουμε να δούμε τα προβλήματά μας» ανέφερε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (23-11-2021). Παράλληλα, σημείωσε ότι: «Θέλουμε αυτά τα προβλήματα να έρθουν στην επιφάνεια».

Καταθέτοντας δε την εμπειρία της από την επαφή της με τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας τόνισε: «Έχω να διαπιστώσω ότι σε αυτές τις θέσεις βρίσκονται άνθρωποι οι οποίοι πελαγώνουν» και εξήγησε: «Πελαγώνουν, γιατί είναι τόσος ο όγκος δουλειάς, χωρίς να έχουν στελέχη και χωρίς να στηρίζονται από άλλες υπηρεσίες. Πρέπει να γίνει κι αυτό κατανοητό. Δηλαδή την Πολιτική Προστασία πρέπει να την στηρίξει η Τεχνική Υπηρεσία. Πρέπει να τη στηρίξει ο Δήμαρχος. Πρέπει να υπάρχει εξέλιξη στην Πολιτική προστασία. Δεν είναι υπόθεση ενός και δύο ατόμων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος