Κομοτηνή: Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών για τους εργαζόμενους του Δήμου

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών για τους εργαζόμενους διοργάνωσε ο Δήμος Κομοτηνής σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Κομοτηνή: Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών για τους εργαζόμενους του Δήμου

Στόχος των σεμιναρίων ήταν να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες για τους τρόπους αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών, όπως είναι η ξαφνική καρδιακή ανακοπή, με τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (AED) που βρίσκεται εντός του δημαρχιακού καταστήματος αλλά και στην υπηρεσία.

Οι εργαζόμενοι συμμετείχαν ενεργά θέτοντας ερωτήσεις για μια σειρά ζητημάτων εξηγώντας πως τους έχουν συμβεί έκτακτα περιστατικά στον χώρο εργασίας και όχι μόνο. Επίσης, εξειδίκευσαν τις ερωτήσεις τους ως προς συγκεκριμένα συμβάντα, για παράδειγμα περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων, πυρκαγιάς, ηλεκτροπληξίας, αλλά για και τη νομοθεσία που αφορά στην παρέμβαση ενός πολίτη για τη σωτηρία μιας ανθρώπινης ζωής.
Από την εκπαιδεύτρια του Ερυθρού Σταυρού δόθηκαν αναλυτικά απαντήσεις για τις πρώτες κινήσεις που πρέπει να κάνει ένας πολίτης, αν παραστεί ανάγκη, μέχρι να καταφθάσει ένα ασθενοφόρο.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης δήλωσε σχετικά: «Η υγεία του κάθε πολίτη είναι το μεγαλύτερο αγαθό κι αυτό μας υπενθύμισε η πανδημία COVID- 19. Είναι βασικό να έχουμε στοιχειώδεις γνώσεις παροχής Πρώτων Βοηθειών γιατί κάθε ζωή μετράει».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος