Κομοτηνή: Σε μεγάλη έρευνα για το εμβόλιο κατά της Covid-19 συμμετέχει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης

Σε μεγάλη έρευνα που θα υλοποιήσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε συνεργασία με το Α.Π.Θ. θα συμμετέχει και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της Ροδόπης. Στόχος της έρευνας η καταγραφή τυχών παρενεργειών που υπήρξαν μετά τον εμβολιασμό κατά της Covid-19.

Πρόκειται, όπως είπε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες», ο αντιπρόεδρος του ΠΦΣ και πρόεδρος του ΦΣ Ροδόπης, Αλέκος Τσαπέκος, για προσπάθεια που υλοποιείται σε συνεργασία με το ΑΠΘ, το Τμήμα Φαρμακολογίας και τον καθηγητή κ. Βεζυργιαννάκη.

«Ξεκινήσαμε σε όλη την Ελλάδα. Θα συνεργαστούν πάρα πολλά φαρμακεία για την καταγραφή των εμπειριών. Θα πάρουμε δηλαδή συνεντεύξεις από τους ίδιους τους πολίτες που εμβολιάστηκαν για να δούμε τι έγινε με την πρώτη δόση, τι έγινε με τη δεύτερη δόση και τώρα μετά την τρίτη”, δηλαδή ποιές παρατηρήσεις έχουν οι ίδιοι να καταθέσουν, “έτσι ώστε να έχουμε μια πανελλήνια καταγραφή για το θέμα”, δήλωσε ο κ. Τσαπέκος.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το δείγμα της έρευνας θα είναι αρκετά μεγάλο, «20-30.000 συμπολιτών μας», όπως είπε, για να «δημιουργηθεί μια εμπειρία με την καταγραφή παρενεργειών, με την προσδοκία ότι θα προκύψει κάτι χρήσιμο για την ίδια την επιστήμη και τους πολίτες”.

Ήδη ο πρόεδρος του ΦΣ Ροδόπης έχει στείλει ενημερωτικά μηνύματα στα μέλη του Συλλόγου, ώστε να αρχίσει η καταγραφή το επόμενο δίμηνο, Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος