Κομοτηνή: Σε καφέ και ταβέρνες από την πρώτη μέρα της επαναλειτουργίας

«Περιμέναμε πώς και πώς να ανοίξουν», λένε, και παραπονιούνται για τη μη αυστηρή τήρηση των μέτρων, από την πλευρά των πελατών κυρίως, αλλά και για το γεγονός ότι δε βρήκαν τραπέζι. Η Αθανασία Μπαμπατζίδου και η Εύη Μαγγίρα έσπευσαν να απολαύσουν τις πρώτες ημέρες της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων καφέ και εστίασης. Τις συναντήσαμε στο κέντρο της πόλης και καταγράψαμε τις πρώτες τους απορίες. «Δεν βλέπουμε να τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των πελατών, παρατηρούμε οι παρέες να είναι μεγαλύτερες των έξι ατόμων και βλέπω μια αδιαφορία για τα μέτρα στους πολίτες», δηλώνουν, σημειώνοντας με παράπονο, «ψάξαμε για τραπέζι και δε βρήκαμε πουθενά στα στέκια των νέων».

Κομοτηνή: Σε καφέ και ταβέρνες από την πρώτη μέρα της επαναλειτουργίαςΟι πρώτες μέρες της επαναλειτουργίας κύλησαν με πολύ κόσμο στους δρόμους, στα καφέ και στις επιχειρήσεις εστίασης, με φοιτητές, έφηβους και ηλικιωμένους στα γνωστά στέκια της Κομοτηνής, “ο κόσμος ήταν ‘σκασμένος’», λένε και μιλούν για τη δική τους ατομική προσπάθεια: «Προστατεύομαι όσο μπορώ, έχω στο σπίτι άτομα που δε θέλω να τους μεταφέρω τον ιό και να τους δημιουργήσω προβλήματα», δηλώνει η κ. Μαγγίρα, λέγοντας για τους συμπολίτες της, «είναι ψυχολογικά κουρασμένοι και αυτό φάνηκε στη λαχτάρα τους να βγουν».

Κομοτηνή: Σε καφέ και ταβέρνες από την πρώτη μέρα της επαναλειτουργίας
Οι κυρίες Μπαμπατζίδου και Μαγγίρα μίλησαν στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή “Καθημερινές Ιστορίες”

Όπως παρατηρούν, και πριν το άνοιγμα ο συνωστισμός στις πλατείες και στα πάρκα υπήρχε. «Και πριν δεν τηρούνταν τα μέτρα σε πλατείες και πάρκα, οπότε μπορεί να είναι καλύτερα που άνοιξαν τα καφέ και η εστίαση. Είναι σίγουρα πιο ελεγχόμενα», δηλώνει η κ. Μπαμπατζίδου και η κ. Μαγγίρα προσθέτει: «Δε γίνεται όλα να κλείνουν και να μένουμε μέσα. Αν δεν κυκλοφορήσουμε κι εμείς μαζί με τον ιό και να μάθουμε να προφυλασσόμαστε δε γίνεται τίποτα». Και προσθέτει, «ως φοιτήτρια που έχασα ένα χρόνο από τη σχολή μου προτρέπω όλους να προσέξουν με τα μέτρα, να τα τηρήσουν, θα ήταν άδικο να μένουμε εμείς μέσα και να είναι έξω οι τουρίστες», για να καταλήξει λέγοντας, «δε μπορούμε να συνεχίσουμε να κρυβόμαστε από τους αστυνομικούς, άλλος είναι ο ρόλος τους, όχι να μας ελέγχουν για το αν φοράμε μάσκες».

ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος