Κομοτηνή: Σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης των σχολικών κτιρίων στοίχημα η κάλυψη του ενεργειακού κόστους

Εκατόν σαράντα πέντε (145) Δημοτικά Σχολεία, σαράντα εννέα (49) νηπιαγωγεία στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση συν οι Σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας στη Ροδόπη που περιμένουν τη φροντίδα των δήμων. Μια προσπάθεια συντήρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη από τα μισά του καλοκαιριού και συνεχίζεται.

Σε τέσσερις άξονες κινείται η προσπάθεια του αντιδημάρχου Παιδείας και Δια βίου Μάθησης, του κου Ιωάννη Κυριαζή για την όσο το δυνατόν καλύτερη φροντίδα των σχολικών κτιρίων, τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Μιλώντας στο www.ertnews.gr σημείωσε ότι εγκαταστάθηκε εργολάβος το καλοκαίρι στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος συντήρησης των κτιρίων. «Κάποιες από τις εργασίες έχουν ολοκληρωθεί (συντήρησης και κατασκευής) και κάποιες άλλες συνεχίζονται» είπε.
Με την αξιοποίηση των κονδυλίων από το Υπουργείο Παιδείας, με κατανομές που γίνονται ανά τρίμηνο- τέσσερις συνολικά , αλλά και με χρήματα του Δήμου καλύπτονται τα έξοδα αυτής της προσπάθειας, καθώς δεν έχει σημειωθεί αύξηση του ποσού που εγκρίνεται από την πλευρά της πολιτείας.
«Έχουμε ήδη τη διαβεβαίωση του Υπουργείου ότι θα δοθεί και μια 5η κατανομή» είπε ο κος Κυριαζής και εξήγησε ότι με τα χρήματα αυτά θα καλυφθεί μέρος των εξόδων θέρμανσης, ηλεκτροφωτισμού κ.α.
Μέριμνα του αντιδημάρχου Παιδείας και Δια βίου Μάθησης, του κου Ιωάννη Κυριαζή είναι και η εξασφάλιση συνεργασίας με τις καθαρίστριες και τους σχολικούς φύλακες. Εβδομήντα στον αριθμό εργαζόμενοι που επαναφέρουν και φέτος το ίδιο αίτημα, να γίνουν δηλαδή πλήρους απασχόλησης. «Επετεύχθη ένας καταμερισμός ωρών εργασίας και καθηκόντων που είναι σε λογική βάση» ανέφερε ο κος Κυριαζής.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα επισημαίνεται στην έλλειψη σχολικής στέγης επισημαίνει από την πλευρά του ο υπεύθυνος για θέματα παιδείας και σχολικών κτιρίων, από τον μείζονα αντιπολίτευση του ΔΣ, ο κος Κώστας Μαϊνας και σημειώνει ότι πολλά σχολεία λειτουργούν με υπεράριθμους μαθητές. «Μεγάλα προβλήματα», όπως λέει, καταγράφονται στις συντηρήσεις (:σοβάδες, βαψίματα,μονώσεις, στέγες) των σχολικών κτιρίων. Επίσης, καθυστερήσεις στις πληρωμές των λογαριασμών ΔΕΚΟ και στους προμηθευτές «Καθυστερούν πάρα πολύ οι σχολικές επιτροπές και στους διευθυντές των σχολικών μονάδων δεν τους έχουν χορηγηθεί χρήματα για την κάλυψη των αναλώσιμων» σημείωσε ο κος Μαϊνας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος