Κομοτηνή: Σε δέκα νοσοκομεία της χώρας το e-Αιμοδότες χάρη σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του 3ου ΓΕΛ

«Ευχαριστούμε πολύ» -με αυτές τις δύο λέξεις ο Άγγελος Μιχαήλ Χουβαρδάς μας ευχαρίστησε για τη θετική αναφορά μας στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα e-Αιμοδότες με αφορμή την παρουσίασή του στην 31η Αμφικτιονία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών στα Χανιά.

Κομοτηνή: Σε δέκα νοσοκομεία της χώρας το e-Αιμοδότες χάρη σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του 3ου ΓΕΛΤο e-Αιμοδότες δημιούργησαν οι μαθητές και οι καθηγητές της Ομάδας Ρομποτικής και Προγραμματισμού του 3ου ΓΕΛ Kομοτηνής. Για αυτή την προσπάθεια μίλησαν στους συμμετέχοντες στην Αμφικτιονία οι καθηγήτριες Ανδρονίκη Βερρή και Αικατερίνη Αθανασούλα.

«Το σύστημα που έχουμε δημιουργήσει, από τον Μάρτιο του 2021 χρησιμοποιείται σε δέκα νοσοκομεία στην Ελλάδα» δήλωσε ο Μιχαήλ Άγγελος Χουβαρδάς συμμετέχοντας στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (25-10-2021). «Έχει περίπου 160.336 προβολές, 4.527 μοναδικούς επισκέπτες και από το Σάββατο φιλοξενείται στο δίκτυο του ΔΠΘ το οποίο παρέχει προηγμένες υποδομές και υπηρεσίες δικτύου, υπολογιστικού νέφους και πληροφορικής, γεγονός που θα εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία τους, καθώς ο επισκέπτης και τα συνεργαζόμενα νοσοκομεία αυξάνονται συνεχώς» εξήγησε ο Μιχαήλ Άγγελος, ευχαριστώντας το ΔΠΘ, το Κέντρο Διαχείρισης Δικτύων, τη Διεύθυνση Μηχανογράφησης και τον κ. Κασαπίδη από την Ξάνθη και Τζελέπη από την Κομοτηνή για τον χρόνο που αφιέρωσαν για επιτευχθεί το εγχείρημα. «Χάρη στη συνεργασία μας με το ΔΠΘ αποκτήσαμε το δικό μας ξεχωριστό domain to e-αιμοδότες.gr» τόνισε ο νεαρός μαθητής.

Μιλώντας για τα οφέλη που προκύπτουν από αυτή τη συνεργασία σημείωσε «μας βοηθάει να καθιερωθεί η εφαρμογή σε συνέχεια χρόνου και ουσιαστικά έτσι μπορεί να αποτελέσει το σκοπό της, να διαδώσει δηλαδή ότι η εθελοντική αιμοδοσία έχει σημαντικά οφέλη για τον αιμοδότη και τον αιμολήπτη και με αυτόν τον τρόπο να ενημερώνονται όλοι οι πολίτες άμεσα για τις έκτακτες ανάγκες για την προσφορά αίματος, όσο και για τις προγραμματισμένες δράσεις αιμοληψίες» είπε προσθέτοντας «διευκολύνοντας τις αιμοδοσίες αιμοληψίες με «έξυπνο τρόπο» κινητοποιώντας τους αιμοδότες όταν υπάρχει ανάγκη».

Έξι άτομα, τρεις μαθητές, οι Άγγελος Μιχαήλ Χουβαρδάς, Λέανδρος Κουρτίδης, Βασίλης Ευτυχιάκος, και τρεις εκπαιδευτικοί, οι Ανδρονίκη Βερρή (ΠΕ86), Χουρμούζης Μαργαρίτης(ΠΕ03), Αικατερίνη Αθανασούλα (ΠΕ04.04) πέτυχαν το δικό τους μικρό λογισμικό «θαύμα», επιβεβαιώνοντας πως οι παρέες γράφουν ιστορία -μα το κυριότερο, προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

Info

Η Ομάδα του e-Αιμοδότες
Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 2144169743
eMail: contact@e-aimodotes.gr
e-aimodotes.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος