Κομοτηνή: Σχολικές τσάντες στους μαθητές της Σάλπης από την Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους μικρούς μαθητές του Μειονοτικού  Δημοτικού Σχολείου της Σάλπης. Ο Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής της Μουσουλμανικής Περιουσίας, ο κος Ισά Σελίμ με τους συνεργάτες του τους χάρισε από μια τσάντα και άλλα σχολικά είδη χρήσιμα στην έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Στο πλευρό του πολύ δραστήριου προέδρου βρέθηκε και ο Ιερέας του χωριού, ο πατέρας Χρυσοβαλάντης. Επισκέφτηκαν μαζί το χώρο και στήριξαν με τον καλό τους λόγο το έργο των εκπαιδευτικών. Όλοι τους δέχτηκαν με χαρά το ενθουσιώδη καλωσόρισμα των μικρών παιδιών.

«Προσπαθούμε πάντα να βρισκόμαστε κοντά στο πλευρό των ανθρώπων που έχουν ανάγκη» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κος Ισά Σελήμ σημειώνοντας πως μέχρι στιγμής έχει δώσει περισσότερες από 50 τσάντες και άλλα σχολικά είδη σε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων της περιοχής. «Πρέπει να αγαπάμε. Αυτές οι πράξεις αγάπη φανερώνουν γι αυτό και τα παιδιά χάρηκαν τόσο. Αφού τα συνιστούμε πρώτα να έχουν αγάπη για τον συνάνθρωπό τους, αγάπη τέτοια θα πρέπει να τους διδάσκουμε με πράξεις κι εμείς» δήλωσε ο πατέρας Βαλάντης , που από την πρώτη στιγμή άνοιξε την αγκαλιά του σε όλα τα παιδιά του χωριού.

Η δουλειά της Διαχειριστικής δεν σταματά εδώ. Ο ακούραστος πρόεδρος δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις επισκευές των χώρων λατρείας των μουσουλμάνων, αλλά και των κοιμητηρίων. Έτσι, εκτός από τα σχολικά είδη: τσάντες, βιβλία κ.α.  και την διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες συνεχίζονται και οι εργασίες ανακαίνισης. Προς το παρόν έχουν φροντίσει επτά κοιμητήρια και είκοσι τζαμιά: συντηρήσεις, βάψιμο κι επισκευές και το έργο συνεχίζεται με τον ίδιο ζήλο.
Φώτο: Εικόνες από την παράδοση των σχολικών τσαντών στο Μειονοτικό Σχολείο τη Σάλπης ρεπορτάζ-κείμενο:Μαρία Νικολάου

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ