Κομοτηνή: Σαράντα χρόνια μετά επέστρεψαν στο Γυμνάσιο

Μετά από σαράντα (40) χρόνια ξανά στα θρανία. Άφησαν τις σχολικές αίθουσες μικρές μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου και βρέθηκαν ξανά σε αυτές μεγάλες γυναίκες με παιδιά και οικογένεια, με υποχρεώσεις στη δουλειά και στο σπίτι.

Τις συναντήσαμε στο στενό του Αγίου Γεωργίου στην Κομοτηνή, απέναντι από την αυλή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ). Πολύ κοντά στις σχολικές αίθουσες, πριν την έναρξη των μαθημάτων τους, μαθήτριες ξανά. Στα 52 της χρόνια σήμερα από τον Ίασμο της Ροδόπης και δουλεύοντας ως καθαρίστρια στους παιδικούς σταθμούς, επέστρεψε στο κυνήγι της γνώσης με την ελπίδα ότι θα πετύχει περισσότερα στην επαγγελματική της αποκατάσταση.

Από τα δώδεκα μέχρι τα πενήντα δύο έτη πέρασε πολύς χρόνος. Κι, όμως, η αγάπη για το βιβλίο έμεινε ασίγαστη. «Σαράντα χρόνια μετά» λέει «πάλι στα θρανία με την ελπίδα ότι το απολυτήριο του Γυμνασίου θα βοηθήσει στην εύρεση μιας καλύτερης δουλειάς», ανέφερε. «Έχουμε καλούς καθηγητές, καλό διευθυντή», σημείωσε και μιλώντας για τα μαθήματα είπε ότι η διδασκαλία γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε όλη η δουλειά γίνεται στο σχολείο, στις σχολικές αίθουσες.

Όσον αφορά στα μελλοντικά σχέδια; «Γιατί όχι και στο Λύκειο» μας είπε αποκαλύπτοντας ότι «υπήρχε παρότρυνση». Στο ίδιο σημείο και η Φωτεινή Περγέλη, στα 44 της έτη μακριά από το σχολείο, από τα 13 της χρόνια στην εργασία, με γιο στα 22 έτη και οικογένεια που περιμένει τη δική της φροντίδα. Κι όμως 31 χρόνια μετά βρέθηκε ξανά στα θρανία. «Όλα τα μαθήματα είναι υπέροχα», δήλωσε στο ertnews.gr. βρίσκοντας το σχολικό περιβάλλον υπέροχο.

«Με παρότρυνση από την οικογένεια και τους φίλους», βρέθηκε στο ΣΔΕ Κομοτηνής. Το: «να πάρω το απολυτήριο Γυμνασίου» ή ίδια φράση διαφορετικά διατυπωμένη «να πάρω το χαρτί» στα χείλη πολλών συμμαθητών της. Έχοντας εργαστεί πέντε χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και την υποχρέωση να αναζητήσει δουλειά γεμίζει με μπαταρίες και γνώσεις και παροτρύνει κι άλλους να κάνουν το βήμα, όσο διστακτικό κι αν φαντάζει στην αρχή του. «Να κάνουν την προσπάθειά τους ξανά», λέει και σημειώνει με νόημα ότι η πιο αστεία στιγμή της ημέρας είναι όταν ο γιος της ελέγχει τις επιδόσεις της στο σχολείο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος