Κομοτηνή – Σ. Βόλτσης, ψυχολόγος: Επτάχρονα παιδιά εθισμένα στο διαδίκτυο

Στις «παγίδες» του διαδικτύου εκτίθενται καθημερινά μικρά παιδιά ακόμη και ηλικίας επτά ετών. Αυτό υποστήριξε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (16-12-2021) ο ψυχολόγος του Κέντρου Πρόληψης «Ορφέας» Ροδόπης, ο κος Σπύρος Βόλτσης.

Κομοτηνή – Σ. Βόλτσης, ψυχολόγος: Επτάχρονα παιδιά εθισμένα στο διαδίκτυο
Σπύρος Βόλτσης, ψυχολόγος

«Επτάχρονα παιδιά κι όμως παίζουν επιθετικά παιχνίδια που παίζουν τα παιδιά του Λυκείου» είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως: «Όταν ένα 6χρονο, 7χρονο και 8χρονο παιδί εκτίθεται στη βία με τέτοιο τρόπο και αρκετές φορές κι ανεξέλεγκτα, τότε όλες οι έρευνες και οι μελέτες λένε ότι αυξάνονται οι πιθανότητες να γίνει πιο επιθετικό και βίαιο από ένα παιδί που δεν παίζει τέτοιου είδους παιχνίδια, δεν βλέπει τέτοιου είδους εικόνες».

Σύμφωνα με τον κ. Βόλτση είναι σημαντικό οι γονείς να γνωρίζουν: «Πού εκτίθενται τα παιδιά; Τι παίζουν; Τι βιντεάκια βλέπουν; Τι ανεβάζουν;» σημειώνοντας πως: « Δεν μπορεί ένα παιδί 7 και 8 ετών να παίζει ένα παιχνίδι που παίζει ένα 17 ετών» υπενθυμίζοντας χαρακτηριστικά ότι: «Και τα παιχνίδια όλα έχουν ηλιακιακή σήμανση, για παράδειγμα : «Κατάλληλα άνω των 12», « άνω των 14», « άνω των 17» κ.α. κι αυτή η υπόδειξη θα πρέπει να ακολουθείται».
Όπως εξήγησε ο έμπειρος ψυχολόγος του Κέντρου Πρόληψης «Ορφέας» Ροδόπης: «Όταν ένα παιδί Δευτέρας και Τρίτης Δημοτικού παίζει τέτοια παιχνίδια, δεν μπορεί και να τα αντιμετωπίσει. Κάνει ανήσυχο ύπνο, μπορεί να βλέπει εφιάλτες, και στη διάρκεια της ημέρας έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι μέσα σε υπερ-διέγερση σε σχέση με τα άλλα παιδιά» προσθέτοντας πως αυτή την υπερδιέγερση κάπου θα την εκτονώσει: «Στην καρέκλα, στο τμήμα, στο διάλειμμα που θα τσιγκλάει το διπλανό του, στο σπίτι επιτιθέμενος στους γονείς του, κάπου θα βγει η επιθετικότητα». Για να προτρέψει τέλος τους γονείς: «Σίγουρα να ελέγχουν τι παίζουν, τι βλέπουν σε τι ερεθίσματα εκτίθενται».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος