Κομοτηνή- Σ. Βόλτσης: Ο κίνδυνος χρήσης ναρκωτικών ουσιών είναι πάντοτε παρών

Μάστιγα και για την εποχή μας εξακολουθεί να παραμένει η χρήση των ναρκωτικών ουσιών και η εξάρτηση από απαγορευμένες ουσίες. Σύμφωνα με τον ψυχολόγο του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Π.Ε. Ροδόπης, τον κο Σπύρο Βόλτση δεν είναι λίγοι οι νέοι και οι νέες που ξεκινούν από τα 14 και τα 15 τους χρόνια τη χρήση κάνναβης. Αρχικά ως δοκιμή, όπως είπε, με κάποιους από αυτούς, ωστόσο, να συνεχίσουν να παραμένουν στους “λαβυρίνθους” των ουσιών.

«Δεν θα πρέπει να πανικοβάλλονται οι γονείς. Αντιθέτως με διάλογο, με επαφή και επικοινωνία, όταν αντιληφθούν κάτι ανησυχητικό και με την καθοδήγηση των ειδικών το πρόβλημα, θα πρέπει να ξέρουν ότι αντιμετωπίζεται» δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (22-6-2022). Συζητώντας για τα ίδια τα αίτια που τους οδηγούν στη χρήση ο κος Βόλτσης στάθηκε στην απορία, στην άγνοια του κινδύνου, στην παρότρυνση της παρέας, αλλά και στην αντίδραση που συνοδεύει τα άτομα νεαρής ηλικίας, αντίδραση στις υποδείξεις και στα «μη» των μεγάλων.

Σημείωσε ότι η αρχή γίνεται πάντα σε μια παρέα, αλλά δεν αποτελεί λύση η αντίδραση των γονιών: «Στο είπα δεν θα ξανακάνεις παρέα με αυτά τα παιδιά» ισχυρίστηκε ο κος Βόλτσης σημειώνοντας ότι πολλές φορές σε τέτοιου είδους απαγορευτικά τα παιδιά- οι νέοι και οι νέες λειτουργούν εντελώς αντίθετα.

Μην κρύβοντας την ανησυχία του σημείωσε ότι τόσο ο μέσος όρος των ηλικιών που κάνουν για πρώτη φορά χρήση ναρκωτικών πέφτει, με τον αριθμό αυτών που δοκιμάζουν, έστω για μια φορά, να αυξάνεται. Τέλος, στάθηκε στον πολύ σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η πρόληψη, η ενημέρωση, η επαφή μεταξύ των μελών της οικογένειας και η συνεχής επικοινωνία των γονιών με τα παιδιά τους, χωρίς όμως την άσκηση ασφυκτικών πιέσεων και πολύ αυστηρού ελέγχου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος