Κομοτηνή – Σ. Παναγούτσος: Εύφημος μνεία για καινοτόμο διδασκαλία την περίοδο της καραντίνας λόγω Covid

Εύφημος μνεία δόθηκε χθες βράδυ, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσαν από κοινού το ΔΠΘ και η Μητρόπολη Κομοτηνής, στον Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής του Δ.Π.Θ. κ. Στυλιανό Παναγούτσο για την καινοτόμο διδασκαλία κλινικών μαθημάτων την περίοδο του Covid-19.

«Είναι μεγάλη τιμή για εμένα γιατί θεωρώ ότι το διδακτικό έργο είναι το κύριο έργο ενός πανεπιστημιακού και το οποίο τον τελευταίο καιρό το έχουμε ξεχάσει» δήλωσε και σημείωσε πως όλα ξεκίνησαν από την καλή αξιολόγηση των φοιτητών. «Τα καλά δικά τους λόγια» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής αυτό που κατάφερε να κάνει είναι κλινική άσκηση εξ αποστάσεως στο μάθημα της νεφρολογίας. Κάνοντας κλινικά παραδείγματα με αληθινούς ασθενείς, «χωρίς να τους δείχνουμε», όπως έσπευσε να σημειώσει, και αληθινά εργαστηριακά μαθήματα μπόρεσαν και έκαναν εκπαίδευση σαν να ήταν στην ιατρική σχολή και στα εργαστήρια κανονικά.

Την περίοδο των εξ αποστάσεως μαθημάτων λόγω Covid μεγάλη ήταν η ανησυχία φοιτητών και καθηγητών ειδικά στην Ιατρική Σχολή που η παρακολούθηση μαθημάτων προϋποθέτουν την επαφή.

«Έμειναν μαθησιακά κενά. Μπορούμε να το ομολογήσουμε αυτό διότι η ιατρική είναι μια κατεξοχήν επιστήμη η οποία χρειάζεται να έχει κανείς δεξιότητες κι εμπειρίες από τους ασθενείς» είπε ο κος Παναγούτσος μιλώντας για μια περίοδο που η επαφή ήταν ζητούμενο.
«Δεν αντιμετωπίσαμε θέμα με τον εξοπλισμό. Η πλατφόρμα που διαθέτει το Πανεπιστήμιο είναι πολύ καλή» σημείωσε και πρόσθεσε πως δουλεύοντας με μικρές ομάδες κατάφερε να υπάρχει διαδραστικότητα. «Είναι σημαντικό να μπορείς να βλέπεις τον φοιτητή στα μάτια, να τον ρωτάς, να του απαντάς» είπε σημειώνοντας πως «αυτό ήταν το μυστικό της επιτυχίας αυτού του τρόπου διδασκαλίας».
Δείτε εδώ τη δήλωση του καθηγητή:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος