Κομοτηνή-Σ. Εξάρχου: Με τα μαθηματικά φτάνεις σε μια ανώτατη αλήθεια

Κομοτηνή-Σ. Εξάρχου: Με τα μαθηματικά φτάνεις σε μια ανώτατη αλήθειαΟ Στάθης Εξάρχου είναι μαθητής του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής της 3ης Τάξης έχοντας ήδη πετύχει σημαντικές διακρίσεις στους διαγωνισμούς «Θαλής» και «Αρχιμήδης». Κατέκτησε τη δεύτερη θέση ανάμεσα στους διακριθέντες της Εθνικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας «Αρχιμήδης» με Α βραβείο και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Βαλκανική Ολυμπιάδα Νέων που θα διεξαχθεί διαδικτυακά 29 Ιουνίου με 4 Ιουλίου. Φιλοξενήθηκε σήμερα ζωντανά στο στούντιο της ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (22-6-2021). Ανάμεσα σε εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες ο Κομοτηναίος Στάθης Εξάρχου κατάφερε να δείξει το ταλέντο του και την αγάπη του στα μαθηματικά.

Κομοτηνή-Σ. Εξάρχου: Με τα μαθηματικά φτάνεις σε μια ανώτατη αλήθεια«Από την 1η Γυμνασίου με την βοήθεια του καθηγητή μου άρχισα να γνωρίζω τα μαθηματικά με κριτική σκέψη και δημιουργικότητα. Είναι πολύ ενδιαφέρον κι όχι βαρετά, όπως τα διδασκόμαστε στο σχολείο. Με τα μαθηματικά φτάνεις σε μια ανώτατη αλήθεια με πολύ σκέψη και δημιουργικότητα» μας είπε μην κρύβοντας την αγάπη του για τα μαθηματικά «είναι ο θρίαμβος της ανθρώπινης ιστορίας» πρόσθεσε.
Λάτρης και της Λογοτεχνίας ο 15χρονος μαθητής σημείωσε πως τελευταία ασχολείται και με το βόλεϊ μέλος της ΑΕ Κομοτηνής. «Είναι πολύ φιλικό το μέρος και χαίρομαι την ενασχόληση με το άθλημα» είπε και αποκάλυψε τα σχέδια του για το μέλλον «Συμμετοχή σε δύο χρόνια από τώρα στην παγκόσμια Ολυμπιάδα, θα το προσπαθήσω».

Κομοτηνή-Σ. Εξάρχου: Με τα μαθηματικά φτάνεις σε μια ανώτατη αλήθεια
Ο Στάθης με τη μητέρα του.

Όσον αφορά στη δύσκολη χρονιά που αφήνουν πίσω «φάνηκε λίγο το γεγονός ότι η σχέση μας με το σχολείο είναι επιφανειακή και εμείς οι μαθητές αδιάφοροι» είπε εξηγώντας ότι λείπει η προσοχή. Έστω κι έτσι όμως του έλειψαν όπως είπε οι καθηγητές του, αλλά και η δια ζώσης επικοινωνία με τους συμμαθητές του.
Με αγάπη για τα μαθητικά και τη φυσική θα ακολουθήσει κάποιο μονοπάτι που θα έχει σχέση, ίσως και με την ιατρική. Στέλνοντας δε το μήνυμά του στα μεγαλύτερα παιδιά που παίρνουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις σημείωσε ότι: «Μια δοκιμασία είναι, όχι το τέλος του κόσμου. Με προσπάθεια και διάβασμα όλα επιτυγχάνονται. Υπάρχουν δρόμοι κι ευκαιρίες εντός και εκτός Πανεπιστημίου».

Συνέντευξη –κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου
Ακούστε εδώ:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος