Κομοτηνή – Σ. Δαλκυριάδου: Περικοπές στην κατανάλωση ενέργειας και έλλειψη υπαλλήλων στο Δικαστικό Μεγάρο

Περικοπές στις ώρες χρήσης της ηλεκτρικής ενέργειας για τον ηλεκτροφωτισμό και την θέρμανση του χώρου του Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης θα κληθούν να κάνουν οι εργαζόμενοι σε αυτό.

Με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας πάνω από τον ενδεικτικό στόχο 10% θα έχουν ειδική συνάντηση εργασίας την προσεχή Πέμπτη. «Είναι ένας χώρος που ήδη δεν θερμαίνεται και δεν φωτίζεται σωστά» δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων, η κα Σάσα Δαλκυριάδου μιλώντας στο www.ertnews.gr.

Όπως ανέφερε, λόγω του μεγάλου όγκου του κτιρίου, των πολλών ορόφων, αιθουσών και γραφείων είναι δύσκολη η όποια προσπάθεια περικοπών στην κατανάλωση.

«Βραχνάς», ωστόσο, εξακολουθεί να αποτελεί στην περαιτέρω λειτουργία και εκδίκαση των υποθέσεων η έλλειψη προσωπικού. Παρά τις συχνές επιστολές προς τους αρμοδίους και τις επαφές του προέδρου του ΔΣ Ροδόπης με την ηγεσία του υπουργείου εξακολουθούν τα κενά να υφίστανται.

Έτσι, από τις 95 οργανικές θέσεις οι 46 είναι καλυμμένες. Ήδη από την αρχή του χρόνου προέκυψαν έξι (6) κενά. «Λόγω των κενών παρουσιάζονται πάρα πολλές δυσλειτουργίες » ανέφερε η κα Δαλκυριάδου και στάθηκε στα προβλήματα που παρουσιάζονται τόσο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, λόγω της έλλειψης προσωπικού, όσο και στην Εισαγγελία Εφετών, στο Πρωτοδικείο, στο Ειρηνοδικείο, στο Εφετείο κ.α.

«Αδυνατούμε σε πολλές περιπτώσεις να εξυπηρετήσουμε τους δικαστές, αλλά και να καθαρογράψουμε τις αποφάσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, σημείωσε ότι όλος αυτός ο όγκος δουλειάς έχει επιπτώσεις και στην προσωπική ζωή των υπαλλήλων.

Όσον αφορά στις υποσχέσεις που έχουν λάβει για την κάλυψη των κενών δεν προβλέπεται, όπως σημειώνουν, οι δικαστικοί υπάλληλοι βελτίωση του σκηνικού πριν την έλευση του νέου έτους, καθώς το αρμόδιο υπουργείο επιμένει στη λειτουργία της Σχολής Δικασυτικών Υπαλλήλων και εν συνεχεία στην κάλυψη των κενών με την αξιοποίηση των αποφοίτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος