Κομοτηνή-Σ.Ανέστη: Περισσότεροι βρεφονηπιακοί σταθμοί για να μην μένουν παιδιά εκτός

Θέματα που αφορούν στην προσχολική αγωγή συζήτησαν ο περιφερειάρχης αν.Μ.Θ., Χρήστος Μέτιος και η Σοφία Ανέστη, μέλος του ΔΣ του Σωματείου των Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στη συνάντηση που είχαν χθες (19/8/2021) η κ.Ανεστη ζήτησε, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες», τη δημιουργία νέων τμημάτων για τη φιλοξενία βρεφών.

“Η Περιφέρεια αν.Μ.Θ. είναι πολύ ευαισθητοποιημένη πάνω σε αυτό το θέμα και έτσι χρηματοδοτεί μητέρες που είναι σε χαμηλό οικονομικό επίπεδο και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα πρόσβασης σε όποιο βρεφονηπιακό σταθμό επιλέγουν για να έχουν παροχές υψηλού επιπέδου” εξήγησε η κα Ανέστη προσθέτοντας ότι με την παρέμβαση του κου Μέτιου “Τα δίδακτρα θα είναι δωρεάν για τις μητέρες. Η Περιφέρεια μας χρηματοδοτεί γι αυτό, μας πληρώνει στην ώρα μας, οπότε είναι ένα μεγάλο κοινωνικό έργο για κοινωνικούς και εργασιακούς λόγους. Μπορούμε να έχουμε προσωπικό και επιστήμονες του κλάδου να βρίσκουν εύκολα δουλειά”.
Όπως ανέφερε η έμπειρη νηπιαγωγός “Στον τομέα των παιδικών σταθμών όλα τα παιδιά βρίσκουν θέσεις, αλλά δυστυχώς στον τομέα των βρεφικών τμημάτων υπάρχει πρόβλημα. Είναι λιγότερες οι θέσεις σε σχέση με τα voucher που υπάρχουν. Ένα θέμα που συζητήθηκε με τον Περιφερειάρχη ήταν κι αυτό. Τώρα που έγινε η υποχρεωτικότητα στα νηπιαγωγεία αδειάζουν θέσεις στους παιδικούς, όχι όμως και στους βρεφικούς και γι αυτό ζητήσαμε όπως χρηματοδοτήθηκαν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί να χρηματοδοτηθούν και οι ιδιωτικοί ώστε να δημιουργηθούν νέα τμήματα βρεφών και να μην μείνει καμία μητέρα χωρίς να ενεργοποιήσει το Voucher που διαθέτει στα χέρια της”.
Επίσης, όπως εξήγησε ένας ακόμη τρόπος που προτάθηκε πάλι για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης ήταν, επειδή τα παιδιά θεωρούνται βρέφη από δύο μηνών έως δύο μίση ετών, να μεταφερθεί το αίτημα στο Υπουργείο ώστε να θεωρούνται βρέφη έως 20 μηνών. Έτσι, θα έμεναν λιγότερα παιδιά εκτός βρεφικών σταθμών.” Είναι απαραίτητο το παιδί να απασχολείται με άτομα που είναι καταρτισμένα. Να αλληλοεπιδρούν με άλλα παιδιά.” είπε επισημαίνοντας πως στόχος είναι να εξελιχθεί το πρόγραμμα και να συνεχίζει να στηρίζει οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος