Κομοτηνή: Ρομπότ – ζωγράφοι στο Σύλλογο Αθηνίων

Ο καλλιτέχνης στέκεται δίπλα του και δίνοντας εντολές βλέπει το ρομπότ που ο ίδιος κατασκεύαζε να ζωγραφίζει ένα πίνακα του Γαϊτη ή κάτι δικό του, εντελώς καινούργιο από την αρχή. Εικόνα όχι από σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά από τα «Προσεχώς» του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων».

Δύο πόλεις έρχονται περισσότερο κοντά με δύο νέα εργαστήρια του Συλλόγου. Κάτοικοι από την Κομοτηνή και την Ξάνθη θα μοιράζονται τις εικαστικές τους ανησυχίες αναζητώντας μονοπάτια εικαστικής συνύπαρξης.

«Πρόκειται για το Εργαστήρι Εικαστικής Θεραπείας, αλλά και το Εργαστήρι Ρομποτικής που θα λειτουργούν στο Σύλλογο καλύπτοντας ένα κενό σε επιστημονικό επίπεδο πλέον» δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου, ο κος Άρις Ασσαριωτάκης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (29-3-2022). Όπως εξήγησε η προσπάθεια υλοποιείται με τη συμπαράσταση του Αντώνη Βαρβατσούλια από την Ξάνθη μέσω της εκπαιδευτικής του πλατφόρμας Sparmatseto.
“Εισαγάγει την επιστήμη της ψυχολογίας και τη “ζευγαρώνει” με τα εικαστικά με ένα τέτοιο τρόπο ώστε να έχουμε ένα θεραπευτικό αποτέλεσμα γι αυτούς στους οποίους απευθύνεται, άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το άγχος , το εργασιακό στρές, ψυχολογικά προβλήματα στο σπίτι, στη δουλειά, στο σχολείο κ.α., μια προσπάθεια παροχής γνώσεων, ώστε να μπορέσουν να διαχειριστούν τα προβλήματα που προκύπτουν από τη σύγχρονη πραγματικότητα» εξήγησε ο κος Ασσαριωτάκης.
Τα εργαστήρια αυτά δοκιμάστηκαν στην πράξη με πρώτους μαθητές τα παιδιά του Συλλόγου Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Άγιοι θεόδωροι». Είχαν την ευκαιρία της συμμετοχής και της παρακολούθησης του προγράμματος για τρεις μήνες. «Τώρα αυτό το πρόγραμμα το ανοίγουμε σε περισσότερο κόσμο και τον καλούμε να έρθει να το γνωρίσει. Πρόκειται για ένα διεθνώς αναγνωρισμένο μοντέλο δεν το ανακαλύψαμε εμείς για πρώτη φορά» σημείωσε ο κος Ασσαριωτάκης.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το δεύτερο εργαστήριο που ξεκινά αυτό της εκπαιδευτικής ρομποτικής. «Όποιος θα τελειώσει αυτό το εργαστήριο, μετά από έξι μήνες, θα μπορεί να κατασκευάζει ένα ρομποτικό σύστημα στο οποίο θα δίνει την εντολή και θα μπορεί εκείνο να ζωγραφίζει έναν πίνακα του Γαϊτη ή να ζωγραφίζει κάτι δικό του εικαστικό» εξήγησε ο κος Ασσαριωτάκης σημειώνοντας χαρακτηριστικά «Ο καλλιτέχνης δίνει εντολές και το ρομπότ ζωγραφίζει».
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται δια ζώσης στην Κομοτηνή και διαδικτυακά στην Ξάνθη. Ολοκληρώνονται έως το τέλος του μήνα οι εγγραφές, 10 με 13:00 και 20:00-22:00 , στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου. «Αν κάποιος δείξει ενδιαφέρον μετά δεν θα τον αρνηθούμε. Ξεκινάμε τα μαθήματα στις 4 Απριλίου και θα ανταμώνουμε κάθε 15 μέρες δια ζώσης και το υπόλοιπο διάστημα συνεχίζουμε εργασία στο σπίτι» τονίζει καταλήγοντας με τη σημείωση ότι: «Θεωρούμε ότι πάντα αυτό που κάνουμε το κάνουμε επειδή θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει και όχι επειδή θέλουμε να εντυπωσιάσουμε κάνοντας κάτι διαφορετικό».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος