Κομοτηνή: Ραντεβού στη Λέσχη για φαγητό

«Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς », αλλά και «να τρως» θα πρόσθεταν σίγουρα οι μητέρες των νέων φοιτητών και των φοιτητριών που θα διάβαζαν το σύνθημα στην παλιά Νομική.

Είκοσι δύο εργαζόμενοι/νες και έξω, στο διπλανό χώρο, στο εστιατόριο με το δίσκο στο χέρι τρεις χιλιάδες νέοι και νέες οι τελικοί κριτές. Αυτή θα είναι η καθημερινή αναλογία στη Λέσχη Σίτισης από την επόμενη Δευτέρα με την κανονική έναρξη των μαθημάτων στο ΔΠΘ.

Κομοτηνή: Ραντεβού στη Λέσχη για φαγητό Η παρασκευή και η προετοιμασία του φαγητού απλώνει τις μυρωδιές της στο χώρο. Και η μια μετά την άλλη οι παρέες των φοιτητών καταφθάνουν. «Κανονίζουμε να έρθουμε με παρέα» δήλωσε στο ertnews.gr φοιτήτρια της Νομικής Σχολής που μόλις είχε τελειώσει το φαγητό της. Προτείνει να αναρτάται το εβδομαδιαίο μενού στο διαδίκτυο, παρατηρεί ότι η ποσότητα είναι επαρκής και ο συμφοιτητής της σημειώνει: «Λίγη βελτίωση χρειάζεται η ποιότητα, κυρίως τα ορεκτικά που προετοιμάζονται νωρίτερα».
Δεκάδες φοιτητές και φοιτήτριες έσμιξαν ξανά στον ίδιο χώρο όπου για ένα τουλάχιστο τέταρτο τους φιλοξενεί και τους «θρέφει» ακούγοντας βιαστικές κουβέντες και χαλαρές συζητήσεις.

«Ερχόμαστε όταν έχει κρέας, τις άλλες μέρες μαγειρεύουμε στο σπίτι» δηλώνουν δύο κορίτσια από το διπλανό τραπέζι και μόλις βλέπουν δύο ακόμη να πλησιάζουν με τον δίσκο στο χέρι τους κάνουν νόημα να καθίσουν στα διπλανά άδεια καθίσματα. «Με ζελέ και σαλάτα στον δίσκο πάντα και δύο επιλογές στο κυρίως πιάτο». Χθες, Δευτέρα,δύο ήταν οι επιλογές που είχαν στη διάθεσή τους: κεφτεδάκια με πατάτες και χοιρινό με πουρέ. «Τον πουρέ τον «συναντάμε» συχνά λένε και γελούν».
Το «ξανασμίξιμο» στο εστιατόριο του ΔΠΘ, στην παλιά Νομική, μετά τα δύο χρόνια προφυλάξεων λόγω της πανδημίας τους φέρνει πιο κοντά. «Είναι σίγουρα καλύτερα εδώ, από το να τρως στο σπίτι μόνος» λένε κι αποκαλύπτουν το χρόνο που αφιερώνουν σε αυτό το σχεδόν καθιερωμένο «ραντεβού», από δεκαπέντε (15) μέχρι σαράντα (40) λεπτά.
Κύριο αίτημα όλων: «Να συνεχιστεί απρόσκοπτα η δωρεάν σίτιση, σπουδαία ανάσα για την οικογένειά μας» και παραδίδοντας το δίσκο ρίχνουν μια ματιά, πριν φύγουν, στο αναρτημένο μενού να ξέρουν τι τους περιμένει αύριο…

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος