Κομοτηνή: Ραντεβού με τους «Σπορίτες» στις 24 Απριλίου

Στις 24 Απριλίου δίνουν ραντεβού με τους φίλους και το κοινό τους οι “Σπορίτες της Ροδόπης”. Κάθε χρόνο κάνουν μια μεγάλη εκδήλωση, μαζί με πολλά σχολεία της περιοχής, αφιερωμένη στις παραδοσιακές ποικιλίες. Στην εκδήλωση μοιράζουν σπορόφυτα που μεγάλωσαν οι “Σπορίτες” και οι μαθητές με τους δασκάλους τους. Το ίδιο σχεδιάζουν να κάνουν και φέτος, εφόσον ο κορονοϊός το επιτρέψει.

Κομοτηνή: Ραντεβού με τους «Σπορίτες» στις 24 ΑπριλίουΑρωγός στην προσπάθεια αυτή είναι ο Δήμος Κομοτηνής, που, όπως εξηγεί ο Νίκος Δομπάζης, αναλαμβάνει όλα τα έξοδα της εκδήλωσης. Φέτος, λόγω κορονοϊού, η διαδικασία έχει καθυστερήσει. «Απ’ τη δύσκολη αυτή κατάσταση μας έβγαλε ένας πολύ καλός φίλος των σποριτών Ροδόπης προσφέροντάς μας 600 λίτρα φυτόχωμα», δηλώνει ο κ. Δομπάζης, η «ψυχή» των Σποριτών, και σημειώνει «δε γράφω το όνομά του γιατί ‘δεν το κάνω για διαφήμιση αλλά γιατί μου αρέσουν αυτά που κάνετε’ μου είπε».

Κομοτηνή: Ραντεβού με τους «Σπορίτες» στις 24 ΑπριλίουΟι σπορές για την 20η εκδήλωση των Σποριτών έχουν ήδη ξεκινήσει. «Δυστυχώς σε βάρδιες λίγα άτομα και με αποστάσεις και όχι παρεΐστικα με γλέντια και χορούς όπως κάναμε προ covid-19», σημειώνει και πάλι ο κ. Δομπάζης, βέβαιος ότι και φέτος μικροί και μεγάλοι θα αγκαλιάσουν την προσπάθεια που στόχο έχει τη διάδοση των παραδοσιακών ποικιλιών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος