Κομοτηνή: Ραντεβού το Σεπτέμβρη για τους επαγγελματίες

Array

Ένα δύσκολο καλοκαίρι που «συμπλήρωσε»  μια εξίσου  δύσκολη  χρονιά ήταν το φετινό για τους επαγγελματίες της Ροδόπης. Ιδιοκτήτες χώρων αναψυχής που κάνουν τον απολογισμό τους συμπεραίνοντας ότι οι πολίτες εξακολουθούν να δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τα έξοδα και τις υποχρεώσεις τους.

Δανεικά κι αγύριστα…

«Αναγκάζονται και παίρνουν δανεικά ο ένας από τον άλλον. Γίνονται πολλές παρεξηγήσεις έτσι.» δηλώνει ο κ. Ανέστης,  ιδιοκτήτης καλοκαιρινής επιχείρησης αναψυχής αποκαλύπτοντας ότι κι εκείνος  είδε πολλούς γνωστούς, φίλους να του ζητούν δανεικά. «Είδα τον κόσμο τρομοκρατημένο. Δεν ξέρουν τι θα γίνει. Πρώτη φορά έδωσα μετά δεν ξανά έδωσα. Αν δώσεις δανεικά σήμερα, πολύ πιθανόν να μην τα ξαναπάρεις και το σημαντικότερο τον χάνεις και από πελάτη και από φίλο.» Μικρές αλήθειες σε μια δύσκολη καθημερινότητα που για τους ελεύθερους επαγγελματίες με χώρους αναψυχής «σκιαγραφείται» ως εξής: ΦΠΑ 24% και υψηλές ασφαλιστικές εισφορές.

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη…

Όσον αφορά στις συνήθειες των καταναλωτών ο κόσμος βγαίνει,  αλλά … «δεν παραγγέλνει. Παλιά, για παράδειγμα, έπαιρνε και δεύτερη μπύρα. Τώρα όλα κομμένα. Από όλη την οικογένεια ψωνίζουν ένας –δύο οι άλλοι νεράκι  και τα παιδιά παίζουν γύρω τριγύρω». Οι επαγγελματίες δεν κρύβουν στις κουβέντες  τους ότι προσδοκούν να πάρουν ανάσα με την έλευση των φοιτητών. «Θα αρχίσουν με τους γονείς τους να ψάχνουν για σπίτια  και η πόλη θα κινηθεί, μετά, Οκτώβριο-Νοέμβριο, δεν ξέρω τι θα γίνει…» απαντά ο κος Ανέστης που το τέλος του καλοκαιριού τον βρίσκει πιο ανήσυχο «πολύ προσωπική εργασία, από όλα τα μέλη της οικογένειας και το αποτέλεσμα μικρό. Όλοι βοηθάνε για να βγούμε, για να μην χρωστάμε » καταλήγει κι επιστρέφει στο πόστο του.

Φώτο: επιχείρηση στην Κομοτηνή Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος