Κομοτηνή-Ρ. Στακτοπούλου: Η γυναίκα δεν θα πρέπει να φοβάται να μιλήσει

«Μια στις τρεις γυναίκες έχει υποστεί σωματική βλάβη από την ηλικία των 15 ετών και κάτω» ανέφερε η κα Ροδόπη Στακοπούλου, πρόεδρος ΧΕΝ Ροδόπης με αφορμή τη σημερινή συμμετοχή της σε εκδήλωση του Κέντρου Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono του Δήμου Κομοτηνής.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (25-11-2021) σημείωσε ότι «Μια στις δύο γυναίκες έχει βιώσει ψυχολογική βία από τον σύντροφό της. Μια στις οκτώ έχει υποστεί οικονομική βία από τον σύντροφό της. Μια στις είκοσι έχει πέσει θύμα βιασμού. Μια στις τρεις έχει παρενοχληθεί σεξουαλικά στο χώρο εργασίας , μια στις πέντε γυναίκες, μεταξύ 18 και 19 ετών, έχει παρενοχληθεί σεξουαλικά στο διαδίκτυο. Ενώ 50 γυναίκες χάνουν τη ζωή τους κάθε εβδομάδα στην Ε.Ε.»
Όπως είπε η δραστήρια πρόεδρος της ΧΕΝ Κομοτηνής «το θέμα αυτό της γυναικοκτονίας απασχολεί τις γυναίκες και τις αφήνει εμβρόντητες». Μιλώντας για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών σημείωσε ότι: «Αυτή η μέρα είναι πάρα πολύ σημαντική γιατί μας θυμίζει ότι η βία κατά των γυναικών υπάρχει, είναι διαχρονική, είναι διαταξική γι αυτό και απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες». Μάλιστα σημείωσε πως το σημαντικό είναι: «Να ενώσουν τις φωνές τους, να φωνάξουν για τα αιτήματά τους και πολύ περισσότερο για τη βία, που υπόκεινται οι γυναίκες».
Με αφορμή εκδήλωση που διοργάνωσε η ΧΕΝ Κομοτηνής, (πάλι με το ίδιο θέμα την Τρίτη,23 Νοεμβρίου), σημείωσε ότι και στη χώρα μας υπάρχει το κατάλληλο Νομοθετικό Πλαίσιο. «Όπως μας είπε τόσο ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης, ο κος Μιχαήλ Σεβδυνίδης , όσο και ο Δημήτριος Ροϊδος, Αστυνόμος Β’ προϊστάμενος του γραφείου εννδοοικογενειακής βίας:”Δεν πρέπει να σιωπούμε”. Αυτό είναι εκείνο που πρέπει να κάνουν οι γυναίκες. Ένα τηλέφωνο στην Αστυνομία και είναι παρούσα, μπορεί να είναι ανώνυμη η καταγγελία, δεν πρέπει να φοβόμαστε, όχι μόνο οι γυναίκες αλλά και οι άνδρες, γιατί πολλές φορές κακοποιούνται κι αυτοί, όπως μέσα στην οικογένεια κακοποιούνται και τα παιδιά. Να μην σιωπούμε λοιπόν και ειδικά οι γυναίκες να μην δικαιολογούν την κακοποίησή τους,να μην αποδέχονται την καταπίεση, να μην υπομένουν, να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους και να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη, στο Αστυνομικό Τμήμα. Είναι εκεί για να μας βοηθήσει, όχι για να μας στιγματίσει, υπάρχει εχεμύθεια, δεν πρέπει ν α αφήνουμε τα λάθη των άλλων να στιγματίζουν τη ζωή μας».
Τέλος, προέτρεψε όλους και όλες να αναγνωρίζουν τη βία, γιατί, όπως είπε: «Η βία είναι παντού».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος