Κομοτηνή: “Ζεστό” καλωσόρισμα από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής

Τους 130 πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες του καλωσόρισε το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του ΔΠΘ. Σε μια «ζεστή» τελετή στην αίθουσα του Ιδρύματος Παπανικολάου, όπου προσωρινά γίνονται και κάποια μαθήματα, (μέχρις ότου ολοκληρωθούν εργασίες ανακαίνισης στις υποδομές του Τμήματος), είχαν την ευκαιρία από την Πρόεδρο κα Μαρία Πεμπετζόγλου να ενημερωθούν για τη λειτουργία, τις παροχές, τις δυνατότητες που το Τμήμα τους προσφέρει, αλλά και για τις υποχρεώσεις τους.

Κομοτηνή: “Ζεστό” καλωσόρισμα  από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής
Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Τμήματος την ώρα της προσέλευσης

«Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι που πάρα πολλοί φοιτητές έχουν το Τμήμα μας στις πρώτες προτιμήσεις τους» δήλωσε η πρόεδρος του Τμήματος σημειώνοντας πως αυτός θα είναι μόλις ο 3ος χρόνος λειτουργίας, καθώς το Τμήμα προέρχεται από από μια «κατάτμηση».

Κομοτηνή: “Ζεστό” καλωσόρισμα  από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής
Η πρόεδρος του Τμήματος με συναδέλφους της καθηγητές (στα αριστερά οι κ.κ. Τάσσης-Ιωαννίδης)

«Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά. Πολύ αισιόδοξοι που ξεκινούν τα μαθήματα δια ζώσης και τα παιδιά ανταποκρίνονται θετικά» σημείωσε. Παράλληλα, έσπευσε να σημειώσει ότι στόχος του Τμήματος είναι « να τα πάμε καλά στην Πιστοποίηση» υποσχόμενη παράλληλα και άλλες δράσεις που σχετίζονται με την αποκατάσταση των αποφοίτων,τη διοργάνωση ημερίδων, με θέματα που αφορούν ζητήματα κοινωνικής πολιτικής.
Παρόν και ο κος Χρύσανθος Τάσσης, Επίκουρος Καθηγητής, στην τελετή υποδοχής των φοιτητών σημείωσε πως δεν θα ήθελαν εκ νέου να ζήσουν τη «δοκιμασία» της τηλεκπαίδευσης. «Να κυλήσουν όλα ομαλά» ευχήθηκε προσθέτοντας «χωρίς ασθένειες, με την προσδοκία ότι κάποια στιγμή θα έχουμε καλά κτίρια και ωραίες υποδομές ώστε να μην χρειάζεται να είμαστε στριμωγμένοι».

Μάλιστα ερωτηθείς για τη «γεύση» που άφησε η εξ αποστάσεως διδασκαλία σημείωσε: «Δεν έχουμε ακόμη την κουλτούρα της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, χρειάζεται πολύ δυνατό internet, υπολογιστές για όλους κ.α.» για να προσθέσει ότι: «Το Πανεπιστήμιο απαιτεί μια δια ζώσης διδασκαλία, όχι μόνο για τη μετάδοση γνώσεων, αλλά και οι φοιτητές να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους συμφοιτητές τους, τα Τμήματα». Κάνοντας παράλληλα  λόγο για «μια διαδικασία ζωής», που θα πρέπει, όπως είπε, « να τη ζήσουν δια ζώσης και όχι δια αντιπροσώπου, του Η/Υ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος