Κομοτηνή: “Στο ρελαντί” οι προληπτικές εξετάσεις λόγω του φόβου του κορονοϊού

Κανονικά πραγματοποιούνται οι χημειοθεραπείες των καρκινοπαθών όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, όχι όμως και οι διαγνωστικές εξετάσεις για την ανίχνευση του καρκίνου. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων «Δύναμη Ψυχής», κα Ροδούλα Κοκκινάκη, σε επικοινωνία που είχε με τα διαγνωστικά κέντρα της περιοχής είχε την πληροφόρηση ότι την περίοδο της καραντίνας είχαν διακόψει την πραγματοποίηση των εξετάσεων -αλλά τώρα σιγά – σιγά οι γυναίκες επιστρέφουν ξανά στα διαγωνιστικά κέντρα.

Κομοτηνή: “Στο ρελαντί” οι προληπτικές εξετάσεις λόγω του φόβου του κορονοϊού«Εκεί που δεν πάνε είναι στο Νοσοκομείο. Στο Νοσοκομείο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα ραντεβού για μαστογραφία» ανέφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι αυτό οφείλεται μάλλον στο φόβο του κορονοϊού. «Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι δωρεάν μαστογραφίες για τις ανασφάλιστες που έμειναν ‘στα αζήτητα’. Ελάχιστες αξιοποιήθηκαν» είπε.

Η κα Κοκκινάκη προέτρεψε τις γυναίκες της περιοχής φορώντας τη μάσκα να κάνουν τις προληπτικές εξετάσεις. «Είναι κρίμα να το αμελούμε» είπε προσθέτοντας «δεν πηγαίνουν στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για να πληρώσουν, δεν τις κάνουν καθόλου και είναι κρίμα. Καθημερινά βλέπω ότι υπάρχουν πολλές ανασφάλιστες που έρχονται στον Σύλλογο και κοινοποιούν το πρόβλημά τους».

Τέλος, δεν παρέλειψε για μια ακόμη φορά να στείλει μήνυμα πρόληψης: «Η πρόληψη σώζει ζωές» είπε προσθέτοντας «γι’ αυτό και πρέπει να κάνουμε όλοι μας προληπτικό έλεγχο, ένα τουλάχιστον τσεκ απ, και αν εντοπίσουμε κάτι, να το θεραπεύσουμε έγκαιρα». Σημείωσε ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης εξυπηρετεί εξαιρετικά τους καρκινοπαθείς παρά τον φόρτο εργασίας, χάρη στην πολύ καλή δουλειά του διοικητή κου Ρούφου και του καθηγητή κου Μιχαήλ Κουκουράκη και των συνεργατών του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος