Κομοτηνή: “Μετ’ εμποδίων” η φροντίδα και η ανανέωση πρασίνου

Ανανέωση και ενίσχυση του πρασίνου του δέχεται το Άλσος Πάρκο της Αγίας Παρασκευής. Μετ εμποδίων, λόγω έλλειψης προσωπικού, εκτός από τη δική του φροντίδα και η φύτευση λουλουδιών, τα κλαδέματα και οι κοπές χόρτων από το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Κομοτηνής στην υπόλοιπη πόλη και στους οικισμούς.

Σε πρώτη φάση φυτεύτηκαν είκοσι ρίζες καλλωπιστικές δαμασκηνιές και υποκαστανιές εντός του πάρκου, ξηλώθηκαν οι γερασμένοι θάμνοι και φυτεύτηκαν νέοι, ομοίως και τριανταφυλλιές, άλλα και άλλα είδη λουλουδιών. Η προσπάθεια εντός του πάρκου θα συνεχιστεί από το φθινόπωρο και μετά.

Σύμφωνα με την Ελισάβετ Λασπά, γεωπόνο – προϊσταμένη του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Κομοτηνής η μη λειτουργία του Φυτωρίου, η μείωση του προϋπολογισμού και το σημαντικότερο η έλλειψη προσωπικού, τους στερεί τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν ακόμη περισσότερο με πράσινο την πόλη, φυτεύοντας δένδρα και λουλούδια, θάμνους και καλλωπιστικά φυτά με εντατικότερους ρυθμούς.

Όπως δήλωσε στο www.ertnews.gr δύο (2) γεωπόνοι, τέσσερις (4) κηπουροί, ένας (1) κλητήρας συν οκτώ (8) άτομα με σύμβαση 8μηνης διάρκειας μέσω του ΟΑΕΔ για παροχή βοηθητικών εργασιών επωμίζονται τόσο με την φροντίδα του πρασίνου εντός πόλης, όσο και στους οικισμούς. Παρά το γεγονός ότι η κοπή των χόρτων έχει ανατεθεί και σε εργολαβία η ενίσχυση του Τμήματος με προσωπικό φαντάζει επιβεβλημένη. Ομοίως και η λειτουργία του Φυτωρίου που θα εξασφάλιζε τα απαραίτητα λουλούδια, φυτά, δένδρα και άλλα καλλωπιστικά είδη.

Ατόνησε από το ξεκίνημά της ακόμη και η προσπάθεια «υιοθεσίας» του παρτεριού της γειτονιάς από τους ίδιους τους δημότες. Είτε καταγράφεται μικρό έως ανύπαρκτο ενδιαφέρον από την πλευρά τούς ή όπου εκδηλώνεται δεν γίνεται σε συνεννόηση με το Τμήμα Πρασίνου. Έτσι, παρά το κάλεσμα των υπευθύνων, είναι περισσότερα τα αιτήματα για κοπές δένδρων που δέχονται και λιγότερα για την παροχή βοήθειας σε καινούργιες φυτεύσεις και φροντίδες παρτεριών!

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος